Truck&Bus ellenőrzések Európában

A tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik Európa 28 országában, közöttük Magyarországon is.

 

Részvétel kilenc európai akcióban

Idén a rendőrség a TISPOL által szervezett európai-szintű közúti ellenőrzések mindegyikében részt vesz. Íme a hazai végrehajtások időpontjai.

 

Felelőtlenség az utakon

Januárban a személysérüléses közúti balesetek száma és a balesetben meghalt személyek száma nőtt, ugyanakkor az ittasan okozott balesetek arányában csökkenés tapasztalható.

 

Szimulált valóság

Ezzel a címmel szervezett figyelemfelhívó akciót a rendőrség, mely során bemutatták, milyen is egy véres gyalogos gázolás. Mindezt természetesen művér alkalmazásával.

 

Hány embernek kell meghalnia, hogy végre biztonságosak legyenek a zebrák?

Örüljünk, hogy Szentendrén győzött a hivatali nagyvonalúság, és a gyalogosok zebrazászlóval védhetik magukat a sűrű autós forgalomban?

 

Élesben segített az iskola rendőre

Szülői értekezleten lett rosszul egy édesanya Battonyán. A jelen lévő „iskola rendőre” szakszerű elsősegélyt nyújtott a hölgynek, és a mentők kiérkezéséig stabilizálta állapotát.

 

Síeléshez fontos lehet

A síszezon derekán - a külföldi síterepeket célba véve - érdemes újra feleleveníteni a hólánc felhelyezésére, használatára vonatkozó ismereteket.

 

Mentéshez szabad utat adni

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve folytatja kampányát, hogy felhívják a figyelmét az autósoknak a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést használó járművek közlekedéséhez szükséges biztonsági folyosók biztosítására.

 

H. Szabó Sándor emlékére

Tragikus hirtelenséggel, autóbalesetben életét vesztette H. Szabó Sándor, aki főként légi fotósként vált országszerte ismertté.

 

Gyalogos áldozatok!

Az elmúlt hétvégén három halálos kimenetelű gyalogos gázolás történt hazánk közútjain. Az új év első három hetében pedig már 11 gyalogos életét követelte a közúti közlekedés.

 

Sebességcsökkentés Franciaországban

80 km/h-re csökken a maximális sebesség a francia főútvonalakon, ahol a haladási irányok elválasztására nincsenek fizikai akadályok.

 

Európai ellenőrzések 2018-ban

Idén is számíthatnak a gépjárművezetők európai szintű közúti ellenőrzésekre. A TISPOL 2018-ban kilenc nemzetközi akció végrehajtását tervezi.

 

Enyhe tél – több áldozat!

Az új év meglehetősen kedvezőtlenül indult a közúti közlekedésbiztonság szempontjából.

 

Csökkenő alkoholszint Angliában?

A közlekedők többsége támogatja az alacsonyabb véralkoholszint bevezetését, fél évszázaddal az úgynevezett BAC értékek bevezetését követően.

 

Újév – áldozatokkal!

Szilveszter napján nem történt halálos kimenetelű közúti baleset a hazai utakon. Az új év első napján viszont két halálos baleset is történt.

 

Boldog Új Évet!

Józan Szilvesztert a közutakon, és balesetmentes új esztendőt kíván mindenkinek az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság!

 

225 ittas gépjárművezető

A TISPOL karácsony előtti Drugs&Alcohol európai akciója során hazánkban több mint 47 000 járművezetőt ellenőriztek. Összesen 225 gépjárművezetőt találtak ittasnak, míg 1 fő esetében bódult állapotban történő járművezetés gyanúja merült fel.

 

Folytatódott a Közeleg a Tél kampány

Győr-Moson-Sopron megyében decemberben növekedett a téli gumiabronccsal közlekedő autósok szám a novemberi állapotokhoz képest.

 

Romániában közlekedve!

Főbb közlekedési szabályok és szankciók Romániában.

 

Csökkent a balesetek száma

2017. január 01. és november 30. között csökkent a személysérüléses közúti balesetek és az ittasan okozott balesetek száma, bár 2 fővel többen haltak meg közútjainkon, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Íme, a részletek!