Kevesebb baleset, valamivel több áldozattal

Az év eddig eltelt kilenc havában csökkent a személysérüléses, és az ittasan okozott balesetek száma az elmúlt év azonos időszakához képest, míg a halálos áldozatok tekintetében 9 fős növekedés tapasztalható.

 

130 km/h a német autópályákon?

A német gépjárművezetők többsége a sebességkorlátozás bevezetése mellett van – ez derül ki a legfrissebb felmérés adataiból.

 

Baleseti helyzetértékelés

Kevesebb személysérüléses közúti baleset, de 10 fővel több halálos áldozat – ezt mutatja az I-VIII havi előzetes helyzetértékelés.

 

Biztonság Hete

A Biztonság Hetén a a gyerekeket, fiatalokat is érintő kockázatokra, azok helyes kezelésére és a biztonság különböző aspektusaira szeretnénk felhívni a figyelmet.

 

Ünnepélyes tanévkezdés

A Rendőrség a 2017/2018-as tanévben Székesfehérváron 2017. augusztus 31. (csütörtökön) 17.00 órakor az István Király Általános Iskolában tartotta meg tanévkezdeti kampányának sajtónyilvános eseményét.

 

Napi kétezer eljárás

A TISPOL legutóbbi Speed nemzetközi akciója során hazánkban három nap alatt több mint 5 800 gyorshajtó ellen indult eljárás.

 

Több tehergépjármű ellenőrzés Bajorországban

Növelik a mobil ellenőrző állomások és az állandó ellenőrzési pontok számát Bajorországban. A cél: a tehergépjárművek forgalmának fokozottabb felügyelete.

 

Speed akció Európában és Magyarországon

A héten európai szintű közúti ellenőrzésekre kerül sor. A TISPOL által szervezett akció a magyarországi úthálózatra is kiterjed.

 

Kevesebb ittas baleset

Az év első hét havában a személysérüléses közúti balesetek és az ittasan okozott balesetek száma csökkent, továbbá egy fővel több személy vesztette életét a hazai utakon az előző év azonos időszakához képest.

 

135 megmentett élet

A balatoni vízirendészet munkatársai idén eddig 135 embert mentettek ki a vízből. 15 esetben azonban már ők sem tudtak segíteni.

 

Kerékpárok átadása

Az ORFK-OBB 210 db kerékpárt adott át az Országos Polgárőr Szövetség részére. Az új járművek a polgárőrök közbiztonsági és közlekedésbiztonsági munkáját fogják segíteni.

 

Első félévi baleseti helyzet

2017. első hat hónapjában a személysérüléses közúti balesetek és az ittasan okozott balesetek száma csökkent. Kevesebben sérültek meg közútjainkon, de a közlekedés két fővel több halálos áldozatot követelt.

 

Újabb nemzetközi ellenőrzések

A legnagyobb közúti járművek, a tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik a héten, Magyarországon és Európában egyaránt.

 

Fejvédővel biztonságosabb

A sisak életet ment- ezzel a címmel üzen a BRFK a kerékpárosok felé annak érdekében, hogy minél többen használják a kerékpáros fejvédőt.

 

Nyaralásra is biztonságban

Az ORFK-OBB és partnerei a nyári autózás kapcsán fontos részletekre hívja fel az autósok figyelmét.

 

Több közúti áldozat

Az év első öt hónapjában a személysérüléses közúti balesetek és az ittasan okozott balesetek száma csökkent, ugyanakkor 20 fővel többen vesztették életüket közútjainkon, mint 2016. azonos időszakában.

 

Biztonságos vakáció!

A nyári szünidő gondtalan eltöltéséhez a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal szolgál.

 

Elhunyt Moldován Tamás

Életének 76. esztendejében, 2017. június 3-án elhunyt Moldován Tamás.

 

Használjunk jó abroncsokat

A megfelelő idényjellegű gumiabroncsok használata több okból is előnyös. ezek közül a legfontosabb a közlekedésbiztonság.

 

Tehetségek támogatása

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület idén a Várkert Bazárban rendezte meg a 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált.