Nyári motorozás biztonsága

Az igazi motoros főszezon a nyár, ugyanakkor ekkor történik a legtöbb motoros baleset is. Néhány fontos szabály annak érdekében, hogy a nyári kétkerekűzés valóban élmény legyen!

 

Ne hagyd a gyermekedet az autóban! Egy percre sem!

A kánikulai időszakban a tűző napon álló autóban „felejtett” gyermek könnyen életveszélybe kerülhet.

 

Nyáron is bukósisakban

Nagy melegben, rövid távolságon, mellékútvonalakon közlekedve gyakrabban előfordul, hogy a motorosok, illetve segédmotoros kerékpárosok nem viselnek bukósisakot. Ezzel azonban az életüket kockáztatják!

 

Itt a tavasz!

Hogyan közlekedjünk tavasszal? Milyen specialitásai vannak a tavaszi közlekedésnek és milyen főbb veszélyekre kell felkészülnünk ilyenkor? Erről szól a cikkünk.

 

Síeléshez fontos lehet

A síszezon derekán - a külföldi síterepeket célba véve - érdemes újra feleleveníteni a hólánc felhelyezésére, használatára vonatkozó ismereteket.

 

Vigyázat, csúszásveszély!

Sok baleset történt a hétvégén, és több eset azért történt, mert a vezető elvesztette az uralmát a jármű felett. Télen, nedves úton ez könnyen megtörténik.

 

Tartsa tisztán!

A szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében.

 

Motorozni télen is lehet

Sokan elrakják a motorokat télen, vannak azonban akik nyeregben maradnak. Nekik szól a cikkünk.

 

Télen, autópályán

Megjelent az Autópálya kisokos, mely a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza az autópályán közlekedők részére, különös tekintettel téli időszakra.

 

Őszi veszélyek!

Ősszel a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Az előjelzések alapján idén a hó is korábban érkezik!

 

Vigyázat! Őzek!

Július közepétől néhány héten át bármikor találkozhatunk úttestre kifutó őzekkel. Az ok: megkezdődött az őzek párzási időszaka, és ilyenkor az egyébként szelíd vadak veszélyérzete jelentősen lecsökken.

 

Villamos közlekedés veszélyei

Mire ügyeljünk a megállókban, mit tegyünk, ha babakocsit kívánunk szállítani a villamoson, és melyek a biztonságos közlekedés főbb szabályai?

 

Evés és ivás autóvezetés előtt

A vezetési képesség biztosításában a táplálkozásnak is fontos szerepe van. De nem mindegy, hogy mit és mennyit eszünk, vagy iszunk.

 

Hőguta veszély!

Sajnos még mindig sokan hagyják gyermeküket, vagy házi kedvencüket a tűző napon parkoló gépkocsiban, pedig a hőguta tragédiát is okozhat!

 

Mit tegyünk a hőségben?

Összefoglaltunk néhány jó tanácsot, melyek megtartásával a nyári közúti balesetek könnyen megelőzhetők.

 

Vezetni a zivatarban

Egyre gyakrabban fordulnak elő hirtelen kitörő erős viharok, zivatarok. Azonban közlekedni ilyenkor is kell, elmondjuk miként lehet ép bőrrel megúszni a kalandot.

 

Vízben nem megy

A felhőszakadás miatt gyakran mély vízben kell gázolniuk az autóknak. Mindez milyen kárt okozhat a személyautókban?

 

Kerékpárral biztonságosan

Melyek a biztonságos kerékpározás fő szabályai, és hogyan közlekedjünk kerékpárral annak érdekében, hogy épségben érjünk úti célunkhoz?

 

Húsvéti tanácsok!

Hosszabb menetidővel számolás, nagyfokú türelem, az alkoholfogyasztás teljes mellőzése és a közlekedési szabályok megtartása – ezek a legfontosabb elemei a biztonságos húsvéti közlekedésnek.

 

Motorozzon biztonságosan!

Melyek a biztonságos motorkerékpározás fő szabályai és hogyan közlekedjünk motorral annak érdekében, hogy épségben érjünk úti célunkhoz?