Háttér
2018-05-11 15:56 | ORFK-OBB
Az ORFK-OBB több programmal is csatlakozott a 2018. május 11-ére meghirdetett rendezvényhez.

2015-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a KTI Közlekedéstudományi Intézet, a Nemzeti Közlekedési hatóság, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Felelőséggel a Közlekedőkért Alapítvány, a Magyar Közút Zrt Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény, a Driving Camp (NiT), a Magyar Autóklub, a Wilfing Áron Egyesület a Közlekedésbiztonságért és Toleranciáért, a „Tanpálya” Vezetéstechnikai Centrum Kft., a Békés Megyei Kormányhivatal, valamint a GRSP Magyarország Egyesület, mint a közlekedési kultúráért és közlekedésbiztonságért elkötelezett szervezetek a Közlekedéstudományi Egyesület koordinációja mellett kezdeményezték „A Közlekedési Kultúra Napja” című esemény megtartását. A Közlekedési Kultúra Napja rendezvényét a WHO Magyarországi Irodája is támogatta.

Az esemény programjaira első alkalommal 2015. május 11-én került sor. A nyitórendezvénynek a Művészetek Palotája biztosított helyszínt, ahol a szervező és támogató szervezetek képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá, melyben kinyilvánították készségüket a szakmai partnerség, valamint a magyar közlekedési kultúra fejlesztése iránt.

A Közlekedési Kultúra Napját hagyományteremtő szándékkal hívták életre, bízva abban, hogy a program rendezvényei méltó építőkövei lesznek a hazai közlekedési kultúra fejlesztésének. A központi nyitóeseményhez számos más közlekedésbiztonsági program is kapcsolódott, a fővárosi mellett vidéki helyszínekkel (Sopronban, Orosházán, Kiskőrösön, Zsámbékon és Mogyoródon voltak ilyen rendezvények).