Melléklet
2018-02-13 14:09 | ORFK-OBB
A 2-12. évfolyamos osztályok jelentkezését várják arra a közlekedésbiztonsági oktatásra, melynek a fővárosi Műszaki Tanulmánytár ad otthont.

A foglalkozás menete:

Az oktatás két részből áll.

Előadás:

Az első részben egy prezentációt hallgatnak meg a diákok, melynek időtartama 40-45' (egy tanóra). Ehhez egy projektorral ellátott teremre van szükségünk. Az előadásnak létszám korlátja nincs részünkről, célszerű több osztályt összevonni, úgy több gyerek tudja meghallgatni a tanácsainkat a nap folyamán.

0-7. perc       Rövid bemutatkozás után, a gyerekek megkapják az első KRESZ tesztet.

8-35. perc     Ezután meghallgatják a prezentációt, ami tartalmazza a tesztben lévő kérdésekre a helyes válaszokat is. Az oktatás sok képet, diagramot és érdekes rövidfilmeket tartalmaz. Közben kézről-kézre járnak az előadás segédeszközei.

36-40. perc   A prezentáció végén a diákok újra megírják a tesztlapot.  Összehasonlítjuk az előadás előtt és utáni tudást, majd ebből táblázatos formában statisztika készül.

40-45. perc   Végezetül bemutatásra kerül a szimulátor, elmagyarázzuk a működését, mutatunk egy teszt kört, közben közösen megbeszéljük az adott helyzeteket. Ezzel befejeződik a csoportos munka.

Szimulátoros gyakorlás:

Az oktatás másik fele a szimulátoros gyakorlás a Honda Riding Trainerekkel. Azok a diákok, akik már részt vettek az elméleti oktatáson egyénileg teljesítenek egy kb 5 perces teszt kört a szimulátorral, amelynek kiértékelése már egymás között zajlik az oktatóink, illetve tanárok felügyelete, irányítása mellett.

Mivel 5 db masinát viszünk magunkkal, természetesen nem tud mindenki egyszerre géphez ülni. A tapasztalataink alapján 1 óra alatt kb 60 fő tud gyakorolni a szimulátorokon.