Háttér
2017-06-12 09:26 | GI
A családok közlekedési vetélkedőjét az Offner család nyerte Zala megyéből.

Immár a hatodik alkalommal szervezte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság azt a vetélkedő-sorozatot, amelynek elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására.

A 2017. április 22-én induló és 2017. május 28-ig tartó versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mérték össze a felkészültségüket.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jutott tovább az országos döntőbe, amelyet 2017. június 10-11-én Budapesten rendezett meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

A verseny honlapján, a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon 2017. május 1-je és június 4-e között egy ötfordulós játék is zajlott, ahol a feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként kisorsoltak egy-egy 10.000 forint értékű üzemanyag-utalványt, egy ugyanilyen értékű Skoda-ajándékcsomagot, valamint más értékes ajándékokat. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszadók közül sorsolás döntötte el az egyhetes tesztvezetés-nyeremény gazdáját.

A Közlekedik a család vetélkedőt az ORFK-OBB első alkalommal 1996-ban, majd 1997-ben rendezte meg, majd másfél évtizedes „pihenő” után – a Bizottság 20 éves jubileuma alkalmával – 2012-ben ismét életre hívták. A családok közlekedésbiztonsági vetélkedője évről-évre nagy sikert arat, családok százait mozgatja meg, így nem véletlen, hogy a versenyt az ORFK-OBB azóta minden évben megrendezte.

 

A „Közlekedik a család 2017” képgaléria