Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Taroltak a rendőrmotorosok!
2015-04-29 17:42 | GI
Minden helyezést magyar rendőrmotoros szerzett meg a 15. nemzetközi motoros rendezvényen, a németországi Kulmbach-ban.

Kulmbach – egy csendes bajor kisváros mintegy 26 000 fős lakossággal, mely egyben az Oberfranken (Felső-Frankföld) kormányzati kerület járási székhelye. A várost a helyiek a „motorozás Mekkájának” tartják, hiszen Kulmbach másfél évtizede nemzetközi szintű motorkerékpáros rendezvényeknek ad otthont.

A sorrendben 15. Motorkerékpáros Csillagtúrára (Motorradsternfahrt) 2015. április 25-én és 26-án került sor, az oberfranken-i rendőrség, a Bajor Belügyminisztérium, valamint Kulmbach város rendezésében. A hétvégi rendezvény két napja alatt ezrek voltak kíváncsiak a különböző programokra, a szombati „Mega-Biker-Party”-ra, a vasárnapi csillagtúrára, a motorosok kulmbach-i felvonulására, s az egyéb eseményekre.

A kulmbachi motoros rendezvény egyik látványossága a rendőrségi motorkerékpárosok ügyességi versenye. Idén 14 ország rendőrei - Magyarország mellett Lengyelország, Csehország, Ausztria, Olaszország, Svájc, Franciaország, Belgium, Hollandia, az Egyesült Királyság, Németország, Horvátország, Románia, Szlovénia motoros járőrei - mérhették össze képességeiket egy ügyességi pályán. A mintegy 60 rendőr sorában hazánkat a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Motoros Alosztályának négy járőre (ill. a kiutazó csoportot vezető járőrvezetője) képviselte: Horváth Balázs r. törzszászlós, Szoboszlai László r. törzszászlós, Balogh Ferenc r. főtörzsőrmester, valamint Eremiás Szabolcs r. törzsőrmester.

Az ügyességi versenypályát minden rendőrmotorosnak saját szolgálati motorkerékpárjával kellett teljesítenie. A versenyen a BRFK motoros rendőrei kifogástalanul szerepeltek, valósággal „taroltak”, hiszen az első négy helyen végeztek.

A nyertesek a sorrendje az alábbi:

első helyezett: Horváth Balázs r. törzszászlós

második helyezett: Eremiás Szabolcs r. törzsőrmester

harmadik helyezett: Szoboszlai László r. törzszászlós

negyedik helyezett: Balogh Ferenc r. törzsőrmester.

 (Megjegyzés: 2014-ben az azonos kulmbach-i rendezvényen ugyancsak Horváth Balázs végzett az első helyen!)

Gratulálunk a BRFK motoros rendőreinek a nagyszerű eredményekért!

A magyar rendőr motorosok egyébként az elmúlt években sorra Európa legjobbjai között teljesítettek, hiszen az IPMC (International Police Motor Corporation) versenyein is kiváló eredményeket – több alkalommal első, második és harmadik helyezéseket – értek el.

 

A rendezvény programjairól

A motorkerékpáros túra 2015. április 26-án reggel 08.30 órakor kezdődött, amely a térség nevezetességeit, főbb látnivalóit érintette. A visszaérkezést követően, 12.30 órakor vette kezdetét a rendezvény résztvevőinek motoros felvonulása, amely Kulmbach városának kiemelt helyszíneit érintette. A délután folyamán a DEKRA cég közreműködésében különböző motoros baleset-megelőzési programokra, baleseti szimulációk elemzésére, valamint balesetek helyszínén elsődleges elsősegély-nyújtási feladatok ismertetésére került sor.

A rendezvény az ismerkedésre és a szakmai tapasztalatok cseréjére is lehetőséget teremtett. A német rendőr-motorosok például elmondták, hogy ők a sebességellenőrzést, valamint az agresszív járművezetők kiszűrését nem rendőri jellegű, hanem civil motorkerékpárokkal is végzik, melyekbe PROVIDA forgalom-felügyeleti kamerarendszer van beépítve. A német rendőrök elmondása szerint ez rendkívül hatékony megoldás, hiszen a forgalom más résztvevőivel együtt közlekednek, s menet közben végzik a sebességellenőrzést. A szolgálati motorkerékpárok el vannak látva kihangosító rendszerrel, mely által a motoros rendőr egy a megkülönböztető hangjelzés hangszóróján keresztül tud utasítást adni a forgalom résztvevőinek.  


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...