Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Tanácsok motorkerékpárosoknak és gyalogosoknak
2014-10-14 08:21 | GI
Az elmúlt napokban több olyan halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt közútjainkon, mely során motorkerékpáros, illetve gyalogos vesztette életét.

Ősszel alapjaiban megváltoznak a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények. Az őszi hónapokban bekövetkező balesetek jellemző oka, hogy a közlekedésben részt vevők – közöttük a motorkerékpárosok - nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket, míg az észlelhetőség hiányosságai és a figyelmetlen úttestre lépés alapvetően a gyalogosok részére jelent többletkockázatot.

A további értelmetlen - s nem utolsó sorban figyelmes közlekedéssel, valamint a szabályok tiszteletben tartásával elkerülhető - közúti tragédiák és sérülések megelőzése érdekében összefoglaltuk mindazokat a tanácsokat, melyeket saját életük, testi épségük, egészségük érdekében valamennyi motorkerékpárosnak és gyalogosnak érdemes megszívlelniük.

Tovább a hasznos tanácsokhoz 


Vissza
  • Európai szintű tehergépkocsi és...

    A legnagyobb közúti gépjárművek forgalmát ellenőrzik kontinensünk országaiban egy héten át, közöttük Magyarországon...  

  • Ötödével csökkent a halálos áldozatok...

    A személysérüléses közúti balesetek, a halálos áldozatok, valamint a sérültek számának csökkenése jellemzi 2019. első hat hónapjának baleseti...  

  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...