Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Motoros tragédia rendőrségi videón
2014-09-30 20:30 | GI
Az Egyesült Királyságban a rendőrség megdöbbentő, sokkoló videofilmet készített a motoros balesetek megelőzése érdekében. A filmben látható tragédia sajnos valódi!

Norfolk (UK) rendőrsége egy végzetes motorkerékpáros ütközést bemutató, sokkoló videofilmet készített és tett közzé annak érdekében, hogy a közlekedők, különösen a gépjárművezetők és a motorkerékpárosok kellő súllyal kezeljék a közúti közlekedésbiztonság témakörét, s mindenkor tartsák meg a közúti közlekedés sokszor életmentő szabályait. A filmet napjainkig csaknem 14 millió alkalommal tekintették meg.

Az igazán drámai filmben egy 38 éves norwich-i motoros, David Holmes bukósisakjára szerelt úgynevezett „headcam” kamerája rögzítette, amint a 47-es úton, Honingham-nél egy személygépkocsi szabálytalanul jobbra kanyarodva keresztezte a motorkerékpáros útját. A motorosnak még fékezni sem volt ideje, mindössze egy ijedt kiáltás hallható a balesetet közvetlenül megelőző pillanatban. A tragédia tavaly júniusban történt.

A motoros balesetet, David Holmes korai, értelmetlen, és a szabályok betartásával könnyen megelőzhető halálát bemutató klip az édesanyával is tartalmaz egy rövid interjút. A megtört édesanya visszaidézi fia motoros múltját. Kiderült, hogy David kiváló motoros volt, az évek során jelentős rutinra tett szert, soha nem volt balesete, ugyanakkor – a motorosok többségéhez hasonlóan – sajnos szerette a sebességet.

A preventív célból készített 3 perc 20 másodperces videó David családjának teljes támogatása mellett valósult meg, hiszen mindannyian azt remélik, hogy a sokkoló kampánnyal további haláleseteket lehet megelőzni.

 

 

 

  


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...