Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Jó kis munkaeszközök
2014-08-27 13:26 | DM
A BMW a lipcsei Rendőrségi Felszerelések Szakkiállításán mutatja be új speciálisan kialakított járműpalettáját.

A BMW Lipcsében, a kétévente megrendezett Rendőrségi Felszerelések Szakkiállításán (General Police Equipment Exhibition & Conference) mutatja be a rendvédelmi szerveknek kialakított járműveit. Az idén nyolcadszorra megrendezett kiállításon, szeptember 9-11 között hét BMW speciál modell lesz megtekinthető. Európa legnagyobb szolgálati kiállításán, amelyre tavaly 59 országból érkeztek érdeklődők, öt kontinens 29 országának mintegy 500 országos és nemzetközi kiállítója vett részt a bajorok standján az BMW X5 Security Plus és BMW X5 Security modellek, valamint a BMW R 1200 RT és BMW F 800 GT motorkerékpárok lesznek a középpontban.

Az erőszakos támadások, emberrablások és szervezett bűnözés elleni teljes körű, minden eddiginél fejlettebb védelemért harmadik generációs BMW X5 Security Plus a VR 6 védelmi szabványnak is megfelel, páncélozott utascellája véd az AK-47-es ellen is, edzett ablaküvegei a tompa fegyvereknek is ellenállnak. A BMW TwinPower Turbo technológiával működő, 450 lóerő teljesítményű V8-as benzinmotorral szerelt BMW X5 Security Plus módosított futóművével, elektronikai rendszerével és fékrendszerével a megerősített karosszéria és vázszerkezet okozta többletsúly ellenére is dinamikusan vezethető, mint normál testvérei, miközben kívülről még a szakavatott szemek sem tudják megkülönböztetni tőle.

A lipcsei kiállításon mutatkozik be a VR 4 védelmi szabványt teljesítő és sürgősségi orvosi ellátások esetén is használható BMW X5 Security modell felszereléseként az az innovatív hordágy, amely lehetővé teszi a mentőcsoportok számára, hogy gyorsan és biztonságosan szállítsanak egy esetleges gerincsérültet a baleset helyszínéről a legközelebbi mentőpontig vagy helikopterig. A kiállításon a német rendőrségnél több mint tíz éve szolgálatban álló BMW X3 legújabb módosított változata is bemutatkozik, fényhíddal és jobban látható stroboszkópokkal, amelyek a megkülönböztető jelzéssel közlekedő rendőrök biztonságát is növelik. A BMW mindezeken felül a ProViDa 2000 moduláris sebességmérő videórendszerrel felszerelt BMW 530d limuzint is bemutatja a szeptemberi kiállításon, amely mind külsőleg, mind belsőleg szinte megkülönböztethetetlen a hétköznapi BMW 530d modellektől. A távirányítóval, billentyűzettel, első és hátsó kamerával, digitális videórögzítő rendszerrel és kiegészítő központi monitorral szerelt különleges jármű elől egy szabálytalan autós vagy bűnöző sem menekülhet el, hála a motortérben dolgozó nagy teljesítményű erőforrásnak és az autó alá szerelt sport futóműnek.

A BMW a gyárban speciálisan módosított, hatósági szolgálatra felkészített motorkerékpárjait is kigurítja a lipcsei kiállításra, számos motoros kiegészítő és biztonsági felszerelés mellett. A különleges kétkerekűeket LED-es stroboszkópokkal, teleszkópos LED-es villogókkal, szirénákkal, időjárás elleni speciális védelemmel és rendőrségi fényezéssel kínálja a BMW. Jelenleg négy különféle motorkerékpár érhető el módosítva: a BMW F 700 GS, a BMW F 800 GS, a BMW F 800 GT és a BMW R 1200 RT modellek, amelyek közül az utóbbi kettőt állítja ki a lipcsei kiállításon a gyártó.

 

Képgaléria a BMW rendvédelmi és védett modellekről 


Vissza
  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...