Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
III. Zánkai Közlekedés-biztonsági Nap
2014-08-13 08:32 | GI
Iskoláskorú gyermekek százai vettek részt a rendezvényen, mely célja, a gyermekek közúti közlekedése biztonságának fejlesztése volt.

„2013-ban nyolc 14 év alatti gyermek vesztette életét közúti balesetben, és ez éppen nyolc fővel több az elfogadhatónál” – ez lehetett volna a szlogenje a Balaton északi partján immár harmadik alkalommal megtartott rendezvénynek.
A Gyermekút-Gyermekvilág program keretében 2014. augusztus 7-én tartották meg a III. Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap rendezvényeit az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor területén. A rendezvény a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében valósult meg, más együttműködő partnerek közreműködése mellett (KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft, GRSP Magyarország Egyesület, RSOE, OGYEI stb.).
A 8-18 éves korosztály részére szervezett közlekedésbiztonsági programok igazán változatosak voltak, hiszen KRESZ tesztek, KRESZ pálya, kerékpáros ügyességi pálya, segédmotoros kerékpáros szimulátor, részeg szemüveges pálya, Zebra Zebi foglalkoztató sarok, biztonsági öv szimulátor, vízirendészeti bemutató, Traffic Games, „Láthatóság=biztonság” sátor, BringaAkadémia, Bringás freestyle és egyéb érdekes programok várták az általános és középiskolás korúakat.
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság kérdőíves felmérést végzett a zánkai tábor területén tartózkodó gyermekek, fiatalkorúak  és szüleik körében.

A rendezvényen készült fotók képgalériájaA III. Zánkai közlekedésbiztonsági Nap sajtóközleménye

 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...