Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Sikerrel zárult a SuliMoped program
2014-06-18 22:04 | GI
Véget értek a járművezetői vizsgák. Országos szinten mintegy 600 diák részére adják át a segédmtoros kerékpár vezetésére feljogosító okmányt, melyet az érintettek az ORFK-OBB támogatása által térítésmentesen szereztek meg.

A napokban tartják a Sulimoped program ünnepélyes záróeseményeit. A fővárosban és az ország valamennyi megyéjében most kapják meg a diákok a segédmotoros kerékpár vezetésére feljogosító okmányt, egy emléklap kíséretében. A 2013/14-es tanévben összesen mintegy 600 tanulót – megyénként átlagosan 30-30 főt – érintett a program, ők szerezhettek meg térítésmentesen első jogosítványukat az ORFK-OBB anyagi támogatása jóvoltából.


A nyolcadik osztályos általános iskolás tanulók elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt (beleértve az elsősegély tanfolyamot is) melyet a járművezetői vizsga követett. Somogy megyében 33 fő, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 26 fő, Heves megyében pedig 30 fő jutott a napokban hozzá jogosítványukhoz. A képek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, 2014. június 14-én megtartott ünnepélyes átadáson készültek.

Gratulálunk minden fiatalnak, s balesetmentes közlekedést kívánunk!
 

Háttér

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére az ORFK–OBB 2013-ban kísérleti jelleggel indította el a „SuliMoped” programot. A program tantervi órakereten kívül, elektronikus oktatási módszerek (e-learning), és részben szimulátorok alkalmazásával, az ORFK-OBB szakmai és anyagi támogatásával valósult meg.  
A segédmotoros kerékpáros képzés első körben kísérleti jelleget öltött, melyben öt megye vett részt. A képzés Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kijelölt általános iskoláiban kezdődött meg, s 150 diákot érintett (megyénként 30-30 főt). A program sikeres lebonyolítása érdekében az ORFK-OBB az elmúlt évben beszerzett 10 darab segédmotoros kerékpárt, 20 egység személyi védőfelszerelést, valamint 5 darab utánfutót. 


A 2013/2014. tanévben a Sulimoped program tovább folytatódott, immár országos szinten, s összesen 600 tanulónak biztosította az ingyenes segédmotoros kerékpáros képzést és a vezetői engedély megszerzését. Az érintett oktatási intézményekben a képzés és vizsgáztatás az ORFK-OBB, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Kulturált Közlekedésért Alapítvány, valamint a Safety-Hungary Vezetéstechnikai Centrum együttműködésében valósult meg. A munkában az érintett megyei baleset-megelőzési bizottságok, a megyei kormányhivatalok, valamint a programban részt vevő oktatási intézmények is részt vettek.   


  • Sötétben hamarabb...

    A vezetés közbeni elalvás megelőzésében a mozgás és az éjszakai egészséges alvás sokat...  >>

  • Ír...

    Négy százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest Írországban a közúti balesetben elhunytak...  >>

  • Óvatosabban az...

    A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es...  >>