Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Közlekedési rendőrök versenyeztek
2014-05-08 07:13 | GI
Látványos rendezvényen, érdeklődő tömegek előtt mérték össze tudásukat a karos forgalomirányítók, a motorkerékpáros rendőrök és a gépkocsizó járőrök.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett Rendőr- és Tűzoltónap adta a keretet a rendőrök országos közlekedésrendészeti szakmai versenyei lebonyolításához. A főváros Városligetében 2014. április 26-án szombatra szervezett IV. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti verseny során az érdeklődők olyan látványos vetélkedőket láthattak, mint a karos forgalomirányítók versenye, valamint a motorkerékpáros, illetve gépkocsizó rendőrök szakmai versenye.  A szervezési munkálatokat – az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság végezte.


Valamennyi közlekedésrendészeti szakmai döntő két részből áll. Az elméleti versenyre egy nappal korábban, április 25-én került sor, ahol az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból érkező résztvevők szakmai és KRESZ ismeretük szintjéből vizsgázhattak. A tesztlapok kitöltésére 60 perc idő állt rendelkezésre.
A gyakorlati versenyszám április 26-án 09.15 órakor vette kezdetét az Olof Palme sétányon, Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány ünnepélyes megnyitóját követően.
.
Gyakorlati versenyszámok helyszínei az alábbiak voltak: 
Karos forgalomirányítás: Bp. VII. kerület, István utca - Dózsa György út kereszteződése 
Autós ügyességi verseny:          Bp. XIV. kerület, Olof Palme sétány (Városliget)           
Motoros ügyességi verseny:          Bp. XIV. kerület, Olof Palme sétány (Városliget)

A gyakorlati versenyek helyszínén előző este az érintettek megtekintették a versenypályákat, majd másnap reggel - közvetlenül a verseny megkezdése előtt – pályabejáráson ismertették az egyes pályaelemeket, és a végrehajtás rendjét. Mindhárom versenyszám végrehajtása egy időben, egymással párhuzamosan történt.

Az értékelést követően az eredmény hirdetésre 15.00 órakor került sor a rendőrnapi nagyszínpadon 
A karos forgalomirányítók versenyében első helyezést ért el Klics Ignác r. ftzls a BRFK állományából, második helyen Farkas Gábor r. zls (Veszprém MRFK), harmadik helyen pedig Schaller-Boross Erika r. zls (Tolna MRFK) végzett.

A motorkerékpáros járőrök versenyszámában az első helyet Téglási József r. tzls. (BRFK) szerezte meg, Takács Roland r. ftörm (Fejér MRFK) és Sánta Szabolcs r. törm (Zala MRFK) előtt.

Végezetül a gépkocsizó járőrök versenyét a Veszprém megyei Szentpéteri István r. törm. nyerte meg, aki Juhász Zoltán ftzls (Somogy MRFK) és Lantos Attila r. zls. (Bács-Kiskun MRFK) kollégáit előzte meg.

A díjakat Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át.

Gratulálunk a nyerteseknek! 


  • Sötétben hamarabb...

    A vezetés közbeni elalvás megelőzésében a mozgás és az éjszakai egészséges alvás sokat...  >>

  • Ír...

    Négy százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest Írországban a közúti balesetben elhunytak...  >>

  • Óvatosabban az...

    A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es...  >>