Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Rendőrnap a Városligetben
2014-04-23 13:41 | GI
2014. április 26-án negyedik alkalommal rendezik meg a Rendőr- és Tűzoltónapot, amelynek a helyszíne a korábbi évek hagyományainak megfelelően a fővárosi Városliget lesz.

Április 26-án, szombaton rendezik meg a IV. Rendőr- és Tűzoltónapot a budapesti Városligetben. A rendőrség védőszentje Szent György, erre való tekintettel a rendezvényt minden esetben április 24-hez közeli hétvégét tartják. Az olyan látványos rendezvények, mint a rendőrök országos közlekedésrendészeti versenye és a „Közlekedik a család” vetélkedő budapesti  döntője mellett az ORFK-OBB pavilont állít rendezvényen (a Petőfi Csarnok melletti területen). 

Kilenc és délután négy óra között várjuk az érdeklődőket a Ligetben. Az ORFK-OBB pavilonjában a rendőrnapi rendezvényre kilátogató érdeklődök a hazai baleset-megelőzés meghatározó képviselőjének a munkájával, prevenciós tevékenységével ismerkedhetnek meg. 

Ezzel párhuzamosan folyamatosan lehetőséget biztosítunk KRESZ-teszt kitöltésére, motorkerékpáros szimulátor, valamint az ORFK-OBB új „Trafficgames” elnevezésű honlapjának kipróbálására, „Bringapárbajon” való részvételre, de a „Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai” című hangoskönyv és kifestő is elérhető lesz..

A preventív lehetőségek mellett számos szakmai program és látványos bemutató áll az érdeklődők rendelkezésére. Ennek sorában említhetjük meg a IV. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti versenyt, mely olyan programokból áll, mint a karos forgalomirányítók versenye, valamint a motorkeérkpáros, illetve gépkocsizó rendőrök szakmai versenye. Ez a rendezvény – a gyakorlati versenyszám bemutatója – 09.15 órakor veszi kezdetét az Olof Palme sétényon.

A versenyt Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány nyitja meg.

Gyakorlati versenyszámok helyszínei az alábbiaki: 

Karos forgalomirányítás: Bp. VII. kerület, István utca - Dózsa György út  kereszteződése 

Autós ügyességi:      Bp. XIV. kerület, Olof Palme sétány (Városliget)       

Motoros ügyességi:      Bp. XIV. kerület, Olof Palme sétány (Városliget)

 

Az értékelést követően az eredmény hirdetésre 15.00 órakor kerül sor a rendőrnapi nagystínpadon (a díjakat átadja: Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes)

Egy másik látványos rendezvény, melyre felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, a „Közlekedik a család” országos vetélkedő budapesti döntője, mely 09.30 órától a tervek szerint 13.00 óráig tart, az olof Palme sétányon.

A játékos, izgalmas közlekedési vetélkedőn családok (felnőttek és gyermekek közösen) küzdenek a díjakért és az országos döntőbe való kerülésért.

 

A díjátadás 14.00 órakor várható.

 

Tisztelettel vár minden érdeklődőt a Városligetben az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság! 


  • Közlekedik a család 2019-ben...

    Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia...  >>

  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>