Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
2014-ben is: Közlekedik a család
2013-12-16 13:20 | GI
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2014-be is meghirdeti a nagy sikerű, Közlekedik a család nevű vetélkedősorozatot. A területi versenyekről lehet bejutni az országos döntőbe. Fődíj: az új Skoda Octavia Spaceback!

A 90-es években szervezett, majd három éve újra életre keltett „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt 2014-ben is megrendezi az ORFK-OBB. Az országos vetélkedősorozat főtámogatója az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. 

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét egyidőben ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára, valamint a családok közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.  
A versenyre nevezhet minden olyan család, amelyben az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 8-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetétele nem változtatható! 
 
 

A részvétel feltételei:

 
a) Közlekedésbiztonsági nyílt nap: 
A megyei (fővárosi)  balesetmegelőzési bizottságok és a Skoda márkakereskedések 2014. április 15 – június 30 között 20 helyszínen (alapvetően megyeszékhelyen)  nyílt közlekedésbiztonsági napot szerveznek, amelynek keretén belül kerül lebonyolításra a családi vetélkedő.  
Tesztlap kitöltés, autós és kerékpáros ügyességi vetélkedő keretén belül kiválasztásra kerülnek azok a családok (megyénként illetve a fővárosból egy-egy család) akik az országos döntőbe jutnak. A területi versenyek pontos időpontjai a játék később induló honlapján lesznek megtalálhatóak. A nyílt napra minden érdeklődőt szeretettel várunk majd. 
A látogatók a családi vetélkedő megtekintésén kívül különböző közlekedésbiztonsági rendezvényeken vehetnek részt, a gépjárművek műszaki átvizsgálására, gyakorlati vezetéstechnikai tanácsok megismerésére lesz lehetőség. 
 
b) Internet:
2014. április15-től 2014. június 30-ig a játék honlapján keresztül egy KRESZ tesztlap kitöltésével.
 
 
Továbbjutás:
A területi versenyekről megyénként (a fővárosból is) egy család jut az országos döntőbe. A játék honlapján regisztráltak közül egy család részére biztosítunk lehetőséget az országos döntőbe jutásra. 
 
Az országos verseny fődíja a Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi. A családok a területi selejtezőkön juthatnak tovább az országos döntőre. A családi vetélkedő országos döntője a Zsámbék melletti Drivingcamp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban kerül megrendezésre 2014. szeptember 13-án.
 
Az országos verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi. Ezen kívül az Autós Nagykoalíció támogatásával 20 értékes magyarországi illetve külföldi üdülési utalvány kerül kiosztásra, továbbá az országos döntőbe jutott minden család kap egy-egy 30 000 Ft értékű benzin utalványt.


 


  • Jégmentes, tiszta...

    A szélvédők tisztántartása és párátlanítása nélkülözhetetlen a biztonságos...  >>

  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>