Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Úton-útfélen bábverseny
2013-12-03 21:47 | GI
A tradicionális közlekedési bábversenyen óvodás és iskolák csoportok versengtek a helyezésekért és a díjakért.

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2013. november 26-án idén tizenhatodik alkalommal rendezte meg az óvodás és a kisiskolás korosztály részére közlekedési és baleset-megelőzési témájú bábversenyét „Úton-útfélen” címmel. A hagyományoknak megfelelően a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriuma adott otthont a rendezvénynek.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy nem csak Pest megyéből, de a környező megyékből is érkeztek bábcsoportok a megmérettetésre. A vetélkedő célja kettős. Egyrészt jelentős szerepe van a gyermekbalesetek megelőzésében, hiszen a produkciók egytől-egyig valamilyen fontos közlekedési szabályt dolgoznak fel játékos, a gyerekek számára könnyen érthető formában. Másrészt a felkészülés során a versenyzők megtanulnak együttműködni társaikkal, csapatban dolgozni.

A verseny során a gyerekek közlekedéssel kapcsolatos történeteket adtak elő saját készítésű bábjaikkal. A produkciókat szakmai zsűri értékelte, melynek soraiban helyet foglalt többek között Pártos Csilla színművésznő, valamint Dr. Soós Julianna, a Pest Megyei Főügyészség munkatársa is.

A versenyre öt óvodás és hat iskolás csoport jelentkezett. Az ovis kategóriában első helyezett a székesfehérvári Felsővárosi Káposzta Ropogtatók, második a kecskeméti Szélike csoport, a harmadik helyezett pedig a dorogi Csibőricke csoport lett. Az iskolás korosztályban idén is a már több éve visszajáró, és többszörös kategórianyertes fóti Cappuccino bábcsoport végzett az élen. Őket az először versenyző sülysápi Zebrajárók követték, harmadik helyen pedig az ugyancsak fóti Napraforgó csoport végzett. 

A megmérettetést követően a helyezést elért csoportok értékes jutalmakkal térhettek haza, de a többiek sem maradtak ajándék nélkül, hiszen az előadások közti szünetekben rövid KRESZ fejtörők segítségével tesztelhették tudásukat a gyerekek, a helyes válaszért pedig mindenkinek járt a csoki. 

 

Gratulálunk a nyerteseknek, köszönjük a gyermekek és a felkészítők munkáját!

 

Tekintse meg képgalériánkat

 

Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság

 


 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...