Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Ne Te legyél a következő!
2013-10-25 13:40 | ORFK-OBB
Két motoros meghalt, ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült a Zala megyei Nagykapornak közelében az elmúlt két hónapban.

 
Figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a 76-os főútra  Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A 76-os főútnak ezen a szakaszán az elmúlt hónapokban több halálos motoros közlekedési baleset is történt, ezért dr. Fülöp Valter r. ezredes, Zala megye rendőrfőkapitányának kezdeményezésére 2013. szeptember 30-án összeült a megyei védelmi bizottság, és egy intézkedési tervet készítettek a balesetek megelőzésének érdekében. 
A bizottság tagjai abban állapodtak meg, hogy figyelemfelkeltő táblákat helyeznek el az érintett útszakaszon. A táblákat a közútkezelő elkészítette, és 2013. október 17-én Rigó Csaba Zala megye kormánymegbízottja és Anti András r. alezredes megyei közlekedésrendészeti osztályvezető leleplezte.
A zalai rendőrök a polgárőrökkel együtt a kritikus útszakaszon szórólapokat adtak át a gépjárművezetőknek, és felhívták a figyelmüket a felelősségteljes és biztonságos közlekedésre. A Ganz-Munkácsy Szakközépiskola rendészeti fakultációs hallgatói flashmob-bal hívták fel az autósok figyelmét az emberéleteket megmentő szabályos és biztonságos közlekedésre. Az eseményen a 76-os Motoros Egyesület és a Kéklámpás Ördögök tagjai mécsest gyújtottak az elhunyt áldozatok emlékére. 
 
Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság


 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...