Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
PILÓTA PROGRAM
2013-06-30 10:55 | Pest MBB
Az ittas vezetés visszaszorítására irányuló szentendrei kezdeményezést számos híresség támogatja: sportolók, zenészek és közszereplők egyaránt.

A Szentendrei Rendőrkapitányság és a Szentendrei Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2013. június 7-én indította el a „PILÓTA PROGRAM” elnevezésű projektjét. A program célja: felhívni az állampolgárok figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire, illetve az ittas vagy bódult állapotban okozott balesetek számának visszaszorítása.

A munkatervben a Szentendrei rendőrkapitányságon kívül a helyi vendéglátó egységek is részt vesznek, növelve ezzel annak a lehetőségét, hogy minél szélesebb réteg értesüljön a szeszesital-fogyasztás rendkívüli közlekedésbiztonsági kockázatáról, és ezáltal támogathassa a rendőrség munkáját. A programhoz csatlakozott vendéglátóhelyeken, plakátokat helyeznek el. Azok a gépjárművezetők, akik csatlakoznak a programhoz, egy kulcstartót kapnak, mely felmutatásával térítésmentesen kapnak (a kijelölt helyeken) egy alkoholmentes üdítőt.

A program jelentősségét bizonyítja, hogy számos ismert személy (Dr. Kemény Dénes, Szandi és Bogdány Csaba, Lilu, Várkonyi Attila. Karoly Sterbinszky, Cory, Kiki, Csepregi Éva, Irigy Hónaljmirigy: Sipos Tamás és Sipos Péter) is támogatja a Szentendrei kapitányság elképzeléseit.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik segítik és támogatják a Szentendrei és a Szentendrei Városi Baleset-megelőzési Bizottság elképzeléseit.

  


  • Új mentőhajó a...

    A fürdőzők és a vizisportolók nagyobb biztonságban érezhetik magukat a Dunán az új alapítványi mentőhajó...  >>

  • Balesetmegelőzési...

    A héten került sor a területi (megyei, fővárosi) közlekedésrendészeti szervek balesetmegelőzési főelőadóinak tavaszi...  >>

  • Sebességcsökkentés...

    A lakott területen kívüli utakon csökkentették a megengedett legnagyobb...  >>