Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Negyedik osztályosok versenyeztek
2013-04-11 10:59 | GI
Az általános iskolák negyedik osztályos tanulói részére szervezett országos szintű közlekedésbiztonsági verseny döntőjét Győrött tartották.

 

Idén az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottsága rendezhette meg a „4. osztályosok közlekedésbiztonsági versenye” országos döntőjét, melyre 2013. április 3-4. között Győr városában került sor.

A két napos verseny első napján – az ünnepélyes megnyitót követően – a kisiskolásoknak az ügyességi és szabályossági versenyeken kellett számot adni képességeikről a Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnokában. A verseny másnapján elméleti megmérettetés zajlott a Rába Hotelben.

Az ország valamennyi megyéje, továbbá a főváros is két fős csapatokkal képviseltette magát. A magas színvonalú verseny jelentős izgalmakat és igazságos eredményeket hozott. A díjazásra egyéni és csapat vonatkozásban kerül sor. Idén a Vas megyei negyedik osztályosok – két első és egy második helyezéssel - valósággal „arattak”.

 

A fiúknál az egyéni versenyszámban az alább eredmény született:

1. hely: Pozsga János (Hajdú-Bihar megye)

2. hely: Szabó Botond (Vas megye)

3. hely: Halász Róbert (Heves megye)

 

Lányok egyéni helyezései:

1. hely: Németh Rebeka (Vas megye)

2. hely: Litavszky Noémi (Nógrád megye)

3. Bukta Szimonetta (Heves megye)

 

Megye összesítő:

Vas megye

Nógrád megye

Heves megye

 

 

Rövid háttér

Az ifjúság közlekedésre nevelése fontos feladata a baleset-megelőzésnek. Ennek oka, hogy a fiatal generáció a közúti közlekedésbiztonság „alapja”, így ennek a korosztálynak a közlekedésre való felkészítése, továbbá a helyes és szabálytisztelő közlekedési magatartás kialakítása alapvető fontosságú annak érdekében, hogy a későbbiekben is biztonsággal tudjanak közlekedni.

Az ORFK-OBB közlekedésre nevelési tevékenységének egyik jól ismert területe, hogy felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenyeket szervez. A „4. osztályosok közlekedésbiztonsági versenye” is ebbe a körbe tartozik. 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...