Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Shimano KRESZ Park a Bringaexpón
2013-03-14 09:18 | GI
Március elején, a Bringaexpón, Budapesten, belső téri kreszpályán gyakorolhatták az Élet Úton program keretében a gyermekek a biztonságos kerékpározást.

 

2013. február 28 és március 3 között rendezték meg Budapesten a VI. Bringaexpo kiállítást. A rendezvény 4 nap alatt mintegy 23.000 látogatót vonzott, mely rekordnak számít az expo életében. A Bringaexpó az Utazás kiállítás legnagyobb társrendezvényévé nőtte ki magát.

A kerékpározni vágyó gyermekek a Shimano KRESZ Parkban felkészült pedagógusok és közlekedési szakemberek mellett a két kedves kutyakölyök, Tóbiás és Balambér segítségével gyakorolhatták a biztonságos közlekedést.

Miközben a gyermekek a Shimano KRESZ Parkban vidáman tekerve megismerték a legfontosabb közlekedési jelzéseket, a jelzőlámpa működését, valamint a biztonságos kerékpározás további alapvető szabályait, a szülők a Shimano hazai forgalmazója, a Paul Lange Hungary felkészült szakembereinek segítségével tájékozódhattak a gyermekek számára megfelelő, biztonságos kerékpárokkal és kiegészítőkkel kapcsolatban.

A Bringaexpón az országos média érdeklődésére is számot tartó KRESZ park létrehozásában a Shimano mellett az ÉLET ÚTON országos közlekedésbiztonsági program partnerei: a KTI Közlekedéstudományi Intézet, a FOR-VID Kft., valamint a Premium Relations vettek részt.

A Bringaexpóra ellátogatott Janza Kata is, aki a „Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai” c. hangoskönyv létrehozásában is közreműködött. Az ORFK-OBB által támogatott Tóbiás és Balambér programról, a kapcsolódó hangoskönyvről, továbbá a nevezetesebb rendezvényekről honlapunkon már több alkalommal beszámoltunk.

 

Képek a képgalériában

Forrás: Prémium Relations 


  • Új mentőhajó a...

    A fürdőzők és a vizisportolók nagyobb biztonságban érezhetik magukat a Dunán az új alapítványi mentőhajó...  >>

  • Balesetmegelőzési...

    A héten került sor a területi (megyei, fővárosi) közlekedésrendészeti szervek balesetmegelőzési főelőadóinak tavaszi...  >>

  • Sebességcsökkentés...

    A lakott területen kívüli utakon csökkentették a megengedett legnagyobb...  >>