Vigyázzunk egymásra és magunkra, hogy szép ünnepünk legyen!
| GI
Soha ne érje ilyen meglepetés – ezzel a szlogennel indított kampányt az ORFK-OBB. A posztereken egy feldíszített fenyőfa, mellette egy masnival átkötött roncsautó látható.

Szokatlan év végi kampányt indított az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A kampánnyal a karácsonyi időszakra jellemző baleseteket kívánják megelőzni, hogy az ünnepek hangulatát semmi ne árnyékolja be. A kampány részleteit sajtótájékoztatón ismertették. A helyszín: Blaha Lujza tér, időpont: 2012. december 10-én 11 óra.

A sajtótájékoztató három különböző témakört érintett. Először Magyarország közúti közlekedésbiztonsági helyzetének alakulását ismertették 2012. január 01. és november 30. között, majd a téli közlekedés veszélyeiről esett szó. Végezetül a karácsonyi kampány beharangozására került sor.

A 2013. január 10-ig tartó kampány jegyében a főváros három frekventált helyszínén, a Blaha Lujza téren, a Széll Kálmán téren, és a Nyugati téren az ORFK-OBB egy-egy 4 méter magas, díszekkel és kampányanyagokkal feldíszített karácsonyfát állított, mely tövébe – a kampány posztereinek és egyéb képanyagainak megfelelően – egy-egy balesetet szenvedett roncsautó került - masnival átkötve, kellemetlen ajándékot jelképezve. 

A szlogen pedig: „Soha ne érje ilyen meglepetés”

Két hét múlva már Karácsonyt ünnepelhetjük. Ennek előjele már az utcákon is jól látható, hiszen az előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások és sajnos nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzethez, s veszi tudomásul a lassúbb haladás tényét. Márpedig az élet és a testi épség védelme ezekben az időszakokban különösen fontos.

Éppen ezért minden közlekedőnek törekednie kell arra, hogy a család, a szeretet és a béke ünnepét ne árnyékolják be közúti balesetek!

Legyünk türelmesek, óvatosak, körültekintőek, különösen vigyázunk a gyalogosokra, a közút legvédtelenebb képviselőire, hiszen mindenki az otthonában, saját szerettei körében szeretné eltölteni a család talán legszebb ünnepét!

Erről szól az ORFK-OBB karácsony előtti kampánya, melynek legfőbb üzenete, hogy soha senkit ne érjen baleset, s ne a személyi sérülések, a tragédiák és az összetört gépkocsik legyenek a valós meglepetések a fenyőfák alatt.

Tegyünk meg mindent ennek szellemében, hiszen az emberi életnél nagyszerűbb és fontosabb tényező nem létezik!

Boldog Karácsonyt és balesetmentes közlekedést kíván az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság

 

 A decemberi kampány helyszínei

  


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...