Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Ünnepi fokozott ellenőrzés
2012-10-26 10:09 | DM
Mindenszentek és Halottak Napja hosszú hétvégére esik, amely november elsejével kezdődik. Sokan kelnek útra, a temetők körül torlódások várhatók, a rendőrség felkészült, de az autósok figyelme is szükséges

Közeledik Mindenszentek ünnepe és a Halottak Napja. Ilyenkor emlékezünk eltávozott szeretteinkre, hagyomány a temető látogatás. Sokan a hosszú hétvégét kihasználva a megemlékezés napját összekötik a kikapcsolódással is, és a hosszú hétvégére pihenni indulnak, vagy messzebb lakó szeretteikhez.

Mindez a közlekedés nyelvére fordítva azt jelenti, hogy bizony a megszokottnál erősebb forgalomra számíthatunk úgy az országutakon, autópályán, mint a városokban, ez utóbbiak esetén főképp a temetők környékén. Minthogy sok alkalomszerűen vezető sofőr is autóba ül ilyenkor, illetve jellemző, hogy a rutinos vezető átadja a volánt gyakorlásképp a kevésbé tapasztalt családtagnak (házastárs, nagykorú gyermek) számítani kell arra, hogy a forgalom ritmusa akadozóvá válik, a gyakorlatlan vezetők problémamegoldása lassúbb, néha hibás.

Nagyon fontos, hogy a gyakorlott vezetők segítség a társaikat, és minden úton lévő legyen türelmes, kerülje az agresszív viselkedést, a tudatos szabálysértéseket - hiszen a forgalom nyelve a kresz, azt betartva válik kiszámíthatóvá. 

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

Tekintettel a várható forgalom sűrűségre a rendőrség a közutakon a jövő héten fokozott ellenőrzést tart. Az ellenőrzés október 29, hétfővel kezdődik, minthogy az iskolákban kezdődő őszi szünet okán már ekkor számítani lehet a megszokott hétköznapi forgalmi ritmus megváltozására. A városokban az érintett időben elsősorban a temetők környékén lesz erősebb a rendőri jelenlét. A fokozott ellenőrzés a hét végéig, azaz november 4-ig tart.AZ ORFK-OBB SAJTÓKÖZLEMÉNYE MINDENSZENTEK ÉS HALOTTAK NAPJA KAPCSÁN

 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...