Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Kezdődik a tanév!
2012-09-03 09:44 | GI
Mától jobban kell figyelnünk az utakon az iskolába, óvodába igyekvő gyerekekre, türelmesebbnek kell lenni a többi autóvezetővel szemben a gyermek-intézmények közelében. Elkezdődött a tanév!

 

Szeptember hónapban, iskolakezdéskor a gyerekekre az átlagosnál is nagyobb veszélyek jelentkeznek közúti közlekedésük során. A vakációról visszatérő, felszabadult gyerekek veszélyérzete ilyenkor kisebb az átlagosnál, de a belterületi utak hirtelen zsúfolttá válása is fokozza a veszélyeket. Ezért szolgál kiemelkedően jó célokat az ORFK és az ORFK-OBB immár hagyományos szeptemberi kampánya.

A tanévkezdeti kampány hivatalosan 2012. szeptember 03-én 80.00 órakor vette kezdetét. Az ünnepélyes keretek között megtartott sajtórendezvénynek a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola adott otthont, mely az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott az iskoláskorúak közlekedésre felkészítése terén.

A jeles alkalomból az általános iskolában első napjukat töltő kisdiákok láthatósági fényvisszaverő léggömböt kaptak. Szeptemberben a tanítás megkezdésének és befejezésének időszakában a veszélyeztetett iskolák környékén fokozott rendőri jelenlét várható.

Újra aktivizálják magukat az iskolarendőrök, s tovább folytatódik a szuperbringa program is.

 

 

Tovább a képgalériához

 

 Tovább: az ORFK hivatalos sajtóközleménye

 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...