Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
BalatonRide II.– 2012. augusztus 18.
2012-08-03 08:46 | GI
2011. után immár másodszor indul a BalatonRide! Változatos programokkal telített, családokra méretezett motorkerékpáros rendezvény az ORFK-OBB rendezésében. A helyszín a Rider Beach, a Balaton déli partján. Nem csak motorosoknak!

A Balaton környékén a motoros találkozók és túrák alapvetően az északi partra jellemzőek.  A „BalatonRide” tavaly szakított ezzel a hagyománnyal, s a déli partra csábította át a motorosokat és a kikapcsolódásra vágyó családokat. A BalatonRide II. idén nem a szezon megkezdése előtt, hanem a nyári főszezon vége felé kínál nagyszerű programot – nem csak motorosoknak!

Az időpont: 2012. augusztus 18-án, 10.00 és 16.00 között

A helyszín: Rider Beach – Balatonszemes (Vadvirág kemping)

 

A BalatonRide az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság rendezvénye, amely szervezésében a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a balatoni vízjelző rendszert üzemeltető Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Rider Beach egyaránt közreműködik.

A programok igazán változatosak, melyek közül „ízelítőül” közöljük a legfontosabbakat.

A Honda Safety motorkerékpáros vezetéstechnikai bemutató mellett motoros felvonulást szervezünk (Rider Beach – Szántód – Rider Beach útvonalon) rendőrmotorosok felvezetésével, mely során Szántódon megkoszorúzzuk Szent Kristófnak, a közlekedők védőszentjének a szobrát.

A rendezvényen különböző vetélkedőket szervezünk a gyermekek és a felnőttek részére, „Kívül is légy kemény” címmel motorkerékpáros védőruha bemutatóra kerül sor, s a balesetmegelőzési kiállítások is a BalatonRide II. program részét képezik. A „bringó hintó” és a „részeg szemüveg” idén sem hiányozhat a rendezvény kelléktárából.

A helyszínen a résztvevők csatlakozhatnak a 2010-ben megindított „Charta a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért” mozgalomhoz, továbbá megismerhetik a motorosok tízparancsolatát, melyet több szervezet 2012. júniusában, az alsóörsi Harley Davidson Open Road Fest nyilvános fórumán tett közzé.

A délutáni program keretében a résztvevők szórakoztatásáról, a zenei aláfestésről a Zorall SörOlimPia gondoskodik.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Jó szórakozást!HELYSZÍN ÉS PROGRAMOK

 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...