Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Aszfalt rajzverseny Vácott
2011-06-14 22:12 | Pest BB
2011. május 30. Vácottt rendezték meg az első közlekedésbiztonsági témájú aszfaltrajz-versenyt a Zene Pavilon előtt.

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmával a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság - a váci önkormányzattal együttműködve - hagyományteremtő céllal megrendezte első balesetmegelőzési témájú aszfalt-rajzversenyét. A rendezvényt megelőző héten a jó időért küldött pozitív gondolatokat a szervező csapat, ami meg is hozta gyümölcsét. Csodálatos napon nyitotta meg Mokánszky Zoltán Vác alpolgármestere és dr. Nagy László rendőr alezredes, a Váci Rendőrkapitányság vezetője a versenyt.

23 csapat érkezett, hogy rajz-tudását és fantáziáját megcsillogtathassa az aszfalton. Egy csapat összesen 4 főből állt. Általános iskola alsó-, felső tagozatosai, valamint középiskolás diákok vehettek részt a megmérettetésen. Mindenki választott magának egy fantázia nevet, majd elfoglalta a Váci Duna-part egyik legszebb parkjában számára kijelölt területet. A programon szerettünk volna lehetőséget adni a gyerekeknek és a fiataloknak, hogy megmutassák rajzban, hogyan látják a közlekedést és benne önmagukat. Mit is jelent számukra a biztonságos közlekedés, ha gyalogosként kilépnek az utcára, beülnek szüleik mellé az autóba, vagy kerékpárral önállóan közlekednek.

A zsűrinek nehéz dolga volt. Nagyszerű alkotások elevenedtek meg az aszfalton. Sajnos nem nyerhetett mindenki, de a délelőtt végére megszületett a várva várt eredmény. Az alsó tagozatosok versenyét a Petőfi Sándor Általános Iskola „Rolleres lányok” csapata nyerte, második helyezett a „Zebrák”, harmadik helyezett a „Váci Ufók” csapata lett.

 

A felső tagozat eredményei:

I.          Pulikutyák – Juhász Gyula Általános Iskola

II.        Neo Primo – Radnóti Miklós Általános Iskola

III.       Gioconda – Kittenberger Kálmán Általános és Művészeti Iskola

 

A középiskolások eredményei:

I.          Dominó – Selye János Szakközépiskola

II.        Pacal- Madách Imre Gimnázium

III.       Boronkay RC – Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium

 

Különdíjat két csapat kapott. Gyönyörű munkájáért a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény „Szivárvány” csapata, és a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola „Mosómedve és társai” csapata.

 

Az aszfaltverseny képei önmagukért beszélnek!

 

Tovább a képgalériába