Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Úton-útfélen – közlekedési bábverseny
2011-01-18 22:48 | ORFK-OBB
Pest megyében 13 esztendeje minden évben megrendezik azt a bábversenyt, mely a legfiatalabb korosztályok tagjainak biztonságos közlekedését szolgálja.

A prevenciónak, azaz a közúti balesetek megelőzésére irányuló tevékenységnek számos területe van. Az alkalmazott munkamódszerek területenként és korosztályonként eltérnek.

Közlekedés-biztonsági bábverseny

A legkisebb közlekedők, a gyermekek irányába a közlekedésre nevelés jelenti a legfőbb preventív lehetőséget.

Az óvodai foglakozásokon és az iskolai képzésen túl hazánkban országszerte számos közlekedésbiztonsági vetélkedőt és versenyt szerveznek a gyermekeknek. Ezek közül az egyik legismertebb a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” rajzpályázat, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság fennállása óta, azaz 18 éve rendszeresen a napirendjén tart.

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a 90-es évek végén egy bábversennyel rukkolt elő, melyet azóta is minden évben megszerveznek. A legutóbbi „Úton-útfélen” közlekedési bábversenyt az elmúlt év végén rendezték meg. A regionális versenyen az óvodások körében Szolnok, míg az iskoláskorúak kategóriájában Pest megyei sikerek születtek.A BÁBVERSENYRŐL RÉSZLETESEN