Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Láthatósági mellény ovisoknak
2011-01-09 22:24 | ORFK-OBB
Fejér megyében számos óvodában kaptak láthatósági mellényt a legkisebbek. A cél az ovisok láthatóságának, közlekedésbiztonságának fokozása.

Láthatósági mellény óvodásoknak

A preventív akció célja nem más, minthogy a gyermekek már óvodás korban megszokják a passzív biztonsági eszközöket, igényeljék azok használatát és nem utolsó sorban sétáik, kirándulásaik közben a csoportok nagyobb biztonsággal vehessenek részt a közúti közlekedésben - a mellényeket viselve.

Láthatósági mellény óvodásoknak

Az akció keretében az elmúlt évben 28 székesfehérvári óvoda kapott óvodánként 30-30 db láthatósági mellényt. 


A kis méretű biztonsági mellények elején a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság logója, hátulján pedig egy teknőcautó található, alatta a program szlogenjével: "Vigyázz rám!”.A program idén is folytatódott. Decemberben a városi rendőrkapitányságok székhelyein működő óvodák (összesen 33 intézmény) részére adnak (ill. adtak) át hasonló láthatósági mellényeket. Így történt ez Gárdonyban is, ahol a helyi rendőrkapitány 6 óvodában 30-30 biztonsági mellényt adott át azok leendő viselőinek, a gyermekeknek. 

Láthatósági mellény óvodásoknak 


  • Speedmarathon...

    A lakosság bevonásával végrehajtandó speciális sebességellenőrzés ötlete Németországból...  >>

  • Speedmarathon...

    Ajánljon Ön is sebességmérési helyszínt a 2018. évi Speedmarathonhoz! A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol 2018. május...  >>

  • Csökkenő...

    2018. január 01. és március 31. között 20 fővel kevesebben vesztették életüket balesetben hazánk közútjain. Növekedés alapvetően a könnyű sérüléses balesetek terén...  >>