Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
STOP! - kiállítás
2010-09-28 21:47 | ORFK-OBB
A Rendőrség-Történeti Múzeumban megnyílt közlekedésbiztonsági kiállítás 2010. december elsejéig várja a látogatókat.

„STOP!” – mindössze ezt a tömör, de annál kifejezőbb címet kapta az a közlekedésbiztonsági kiállítás, amely 2010. szeptember 15-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők részére. Az időszakos kiállítás a Rendőrség-Történeti Múzeumában, a Budapest VIII. ker. Mosonyi utca 7. szám alatt tekinthető meg, amelyre 2010 december 01-ig van lehetőség. A látogatás ingyenes, a múzeum hétfő kivételével minden nap 09-17-ig van nyitva.

STOP kiállítás

Közlekedésbiztonsági kiállítások ezidáig nemigen kényeztették el az érdeklődőket. Az elmúlt évtizedekben voltak ugyan kisebb volumenű kiállítások, ám ezek többségét nem is önállóan, hanem más, nagyobb rendezvények keretében rendezték meg. A jelenlegi „STOP!” kiállítás minden bizonnyal az eddigi legnagyobb és legátfogóbb közlekedésbiztonsági kiállítás Magyarországon, ezért szívesen ajánlunk minden érdeklődő figyelmébe.

A kiállításon számos érdekesség látható, melyek közül a teljesség nélkül megemlíthetők az elmúlt évtizedek és a jelenkor rendőri gépjárművei és technikai eszközei, a különböző egyenruhák, a 70-es évekre jellemző ügyeletes tiszti vezetőpult a berendezésekkel, valamint a közúti közlekedési balesetek, s a régmúlt és a jelenkor rendőri intézkedései fényképeken.

STOP kiállítás

A „CHARTA a Józan Közlekedésért” , valamint a KRESZ változás tablói mellett megtekinthető a gyermekrajz kiállítás, a közlekedésre nevelés eszközeinek, segédanyagainak a vitrinje, a GRSP Hungary Egyesületnek a gyalogosok biztonságára irányuló „Nézzen körül!” kampánya.

Sokkolóként hat egy balesetben összetört, teljesen deformálódott kerékpár látványa, valamint az a motorkerékpár, amely mellett az „Őt is hazavárták!” tábla jelzi, hogy a kétkerekű vezetője közúti balesetben életét vesztette. A fentiek mellett még számos érdekességet és látnivalót talál az, aki kilátogat december 01-ig a Budapest, VIII. kerület Mosonyi utca 7. szám alatt található Rendőrség-Történeti Múzeumba.

További képek a képgalériában