Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
CHARTA a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért
2010-06-18 10:35 | ORFK-OBB
Az ORFK-OBB június 15-én indította útjára azt a CHARTA-t, mely a motorkerékpáros közlekedés biztonságának fokozására, s ezen túl a közlekedők kölcsönös tiszteletére, partnerségére hívja fel a figyelmet.

Charta a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért


Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2010. június 15-én indította útjára azt a CHARTA-t, mely a motorkerékpáros közlekedés biztonságának fokozására, s ezen túl a közlekedők kölcsönös tiszteletére, partnerségére hívja fel a figyelmet. A CHARTA első aláírója Dr. Schmidt Pál, a Magyar Köztársaság Parlamentjének elnöke. A CHARTA-hoz mindenki csatlakozhat, aki az abban foglalt alapelveket a magáénak érzi.

Időpont: 2010. június 15-én 14 óra 30 perc
A Helyszín: XI. Harley-Davidson fesztivál, Alsőörs, Európa camping.

Heves nyári záport követő időszakban az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiállítási sátrába megérkeznek a vendégek, kísérőik, s a média képviselői. Ezzel kezdődött meg az a nyilvános procedúra, mely keretében útjára bocsátották azt a CHARTA-t, mely a motorkerékpáros közlekedés biztonságának fejlesztését tűzte zászlajára.


Charta a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért

 

Az ünnepélyes CHARTA indítás előtt Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke ismertette a motorkerékpározás folyamatos, mindenki által érezhető népszerűsödését, s vele együtt a kétkerekűek közlekedésének riasztó trendjét, majd meghirdette a ”CHARTA a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért” mozgalmat.


Charta a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért


A CHARTA szövegét ünnepélyes keretek között Gégény István (ORFK-OBB) olvasta fel, majd ezt követően kerülhetett sor arra a csatlakozásra, melyet a résztvevők – önkéntes alapon – kézjegyük ellátásával tehettek meg. Az egyéni aláírásokra egyrészt az e célra elkészített ”fal”-on, valamint az A/4 méretű CHARTA aláíró íveken kerülhetett sor.Charta a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért

A CHARTA első aláírója Dr. Schmidt Pál, az Országgyűlés elnöke volt, akit Dobai Attila, azaz ”Mr. Harley-Davidson”, az alsóörsi fesztiválok ”örökös” igazgatója, Óberling József r. ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke,valamint Dr. Sárdi Erika  a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnök asszonya követett.

Dr. Schmidt Pál a CHARTA aláírását azt követően tette meg, miután  a fesztivál helyszínén – a VIP sátorban - rendezett sajtótájékoztatón 1942-es évjáratú Harley-Davidson motorkerékpárját árverezésre bocsátotta, s az abból származó bevételt az árvízi károsultak javára ajánlotta fel. A ”CHARTA a motorkerékpáros közlekedés biztonságéért” mozgalomhoz mindenki csatlakozhat, aki elfogadja annak alapelveit és célkitűzéseit, s a motorkerékpáros közlekedés biztonsága mellett a közlekedői partnerség és kölcsönös tisztelet kérdéskörét is magáénak érzi.Charta a motorkerékpáros közlekedés biztonságáért

A csatlakozás megtörténhet:

- levélben az ORFK-OBB címén: 1139 Budapest, Teve u. 4-6

- az ORFK-OBB honlapján: a jobb oldali oszlop Charta emblémájára kattintve
- továbbá a nagyobb motorkerékpéros rendezvények helyszínein (Harley-Davidson fesztivál, BalatonRide 2010, stb.)

 

A CHARTA szövege elolvasható ITT!

           

Az aláíró ív eléréséhez KATTINTSON IDE!A ”CHARTA a motorkerékpáros közlekedés biztonságéért” mozgalom háttere