Egy nap halálos áldozatok nélkül
2019-06-20 10:57 | ORFK-OBB
2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai közlekedőkhöz.

Tekintettel arra, hogy naponta még mindig 70 ember veszíti életét balesetben az európai utakon, továbbá minden nap minden percében átlagosan hárman szenvednek súlyos, illetve maradandó sérüléseket, ezért a TISPOL (European Traffic Police Network) - a korábbi évek sikereire való tekintettel, immár negyedik alkalommal - 2019-ben is meghirdette az EDWARD Napot. Az EDWARD egy mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

Az európai-szintű esemény kezdetéig még 100 nap van hátra.

A közúti áldozatok számának csökkentését a TISPOL fő küldetésének tekinti. A TISPOL videoüzenetben fordult az európai utak használóihoz, a járművezetőkhöz, gyalogosokhoz és utasokhoz annak érdekében, hogy a hőn áhított cél teljesüljön, és aznap minden közlekedő épségben és biztonságban jusson el oda, ahová elindult. A videót számos nyelvre fordították le, így az magyar nyelven is elérhető.

Tény, hogy életünk, mindennapjaink során mindannyian közúthasználók vagyunk, így ennek megfelelően mindannyian „életmentők is lehetünk. Ennek érdekében mindössze annyit kell tennünk, hogy megtartjuk a közúti közlekedés szabályait, figyelmesen közlekedünk és ügyelünk mások testi épségére is.

 A TISPOL arra kér valamennyi közlekedőt, hogy:írja alá az Edward napi fogadalmat,személyes támogatásáról készítsen videóüzenetet és azt tegye közzé,csatlakozzon a beszélgetésekhez a közösségi média-felületeken,szervezzen egy helyi közlekedésbiztonsági eseményt, illetve vegyen részt egy ilyen rendezvényen!

Az Edward Nap szellemiségét és célkitűzését a magyar rendőrség, valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is magáénak vallja. Arra kérünk mindenkit, hogy dolgozzunk együtt az Edward nap sikeréért! Csatlakozzon Ön is a TISPOL kezdeményezéséhez és tegye Ön is biztonságosabbá Európa útjait! Valósítsuk meg, hogy 2019. szeptember 26-án valóban egyetlen tragédia se következzen be Magyarország úthálózatán!

Tavaly egyszer már sikerült! 2018. szeptember 19-én ugyanis egyetlen halálos baleset helyszínére sem kellet riasztani a mentőket, a rendőrséget, illetve más hatóságokat.

Tegyünk róla, hogy idén is így legyen!

 

 

 

 

Hamarosan ismét jelentkezünk, amikor az Edward napi fogadalomtétel lehetőségéről, a programhoz való csatlakozásról, valamint a tervezett hazai programokról tájékoztatjuk Önöket! 


Vissza
  • Európai szintű tehergépkocsi és...

    A legnagyobb közúti gépjárművek forgalmát ellenőrzik kontinensünk országaiban egy héten át, közöttük Magyarországon...  

  • Ötödével csökkent a halálos áldozatok...

    A személysérüléses közúti balesetek, a halálos áldozatok, valamint a sérültek számának csökkenése jellemzi 2019. első hat hónapjának baleseti...  

  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...