Családok vetélkedtek Miskolcon
2019-05-15 06:50 | ORFK-OBB
A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család nyerte.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019-ben is meghirdette a „Közlekedik a család” megnevezésű népszerű közlekedésbiztonsági vetélkedőjét. A vetélkedő két fordulós. Első körben a megyei (fővárosi) döntőkön mérik össze tudásukat a jelentkező családok, majd a nyertesek vehetnek részt az országos döntőn.

Jelenleg a területi szintű versenyek zajlanak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2019. május 11-én, Miskolcon tartotta meg a verseny területi döntőjét, ahol vállalkozó kedvű családok mérhették össze közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat.

Az idei évben rekordszámú, összesen ötvenhárom család nevezett a megmérettetésre. A rendezvénynek helyet biztosító Miskolc Autó Kft. Skoda szalonja megtelt jókedvű gyerekekkel és szülőkkel. A regisztráció után a csapatok több versenyszámot teljesítettek. Elsőként elméleti tudásukról adtak számot KRESZ tesztlapok kitöltésével.

Ezután a gyakorlati számok várták a családokat, ahol beállított baleseti helyszínen elsősegélynyújtással kapcsolatos témában, valamint több kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett helytállniuk. Emellett a szervezők számos érdekes feladattal készültek, volt „részeg szemüveg”, többféle kirakós játék és szimulátoros vezetés is.

A versenyt végül a Venglovecz család nyerte, ők képviselik majd a megyét az országos döntőn. A második helyen a Dukai család, míg a harmadikon a Himer család végzett.

 

  


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...