Rendőr motorosok sikere!
2019-05-08 10:57 | ORFK-OBB
Kiválóan szerepeltek a magyar rendőrmotorosok a németországi „Arrive-Alive” motorkerékpáros rendezvényen.

A németországi Kulmbach városában 19. alkalommal szervezték meg az „Arrive-Alive” megnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényt. A Felső-Frankföldi Rendőrkapitányság által szervezett programok 2019. április 26. és 29. között zajlottak. A rendezvény részét képezte egy rendőrségi motorkerékpáros képzés és verseny, amelyen Magyarországot két motorkerékpáros járőr, Sánta Szabolcs r. főtörzsőrmester és Major Zoltán r. főtörzszászlós képviselte.

Fő programként április 27-én tíz ország 81 motorkerékpáros rendőre egy 140 km-es motoros túrán vett részt. A túra végállomásán, a kulmbach-i strand parkolójában került sor az ügyességi versenyre, melyre 30 fő regisztrált. A feladatok ismertetését és a pálya bemutatását követően minden versenyző tehetett egy próbakört, majd az éles végrehajtás következett.

Az eredményhirdetésre aznap este került sor. A rendőrmotorosok ügyességi versenyén Sánta Szabolcs r. főtörzsőrmester első helyezést ért el. A győztesnek járó elismerő oklevelet és trófeát Alfons Schieder rendőrfőnök adta át. A másik magyar versenyző, Major Zoltán r. főtörzszászlós ötödik helyezést ért el.

Mindkét versenyzőnek gratulálunk az elért sikerekhez!

 

Rövid megjegyzés: a magyar rendőr motorosok az elmúlt időszakban nemzetközileg nagy elismertségre tettek szert. Motorkerékpáros járőreink az elmúlt 15-20 évben rendszeresen Európa legjobbjai között teljesítettek, az IPMC (International Police Motor Corporation) versenyein is kiváló eredményeket – számos alkalommal első helyezést – értek el, egyéni és csapat versenyszámban egyaránt. 


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...