Jöjjön el szombaton a Városligetbe!
2019-04-25 21:29 | ORFK-OBB
A Rendőrség Napja alkalmából az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is programokkal várja az érdeklődőket.

A kormány határozata alapján 1992 óta április 24. (György nap) a Rendőrség Napja. A magyar rendőrség védőszentje, Sárkányölő Szent György római kori katona és keresztény mártír, aki évszázadokon át lovagok, fegyverkovácsok, lovas katonák és vándorlegények patrónusa is volt. Immár 27 éve ezen a napon a rendvédelmi dolgozók előtt tisztelgünk, akiknek köszönhetően az elmúlt évtizedekben a közrend és közbiztonság számottevően javult.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Rendőrség Napjához legközelebb eső hétvégén, a fővárosi Városligetben nagyszabású programokkal várják az érdeklődőket a rendőrség és – mivel április 24. egyben a tűzoltók ünnepe is – a tűzoltók.

Így lesz ez idén is. A IX. Országos Rendőr- és Tűzoltónap rendezvényeire 2019. április 27-én (szombaton) kerül sor, melyen a hazai balesetmegelőzés legismertebb szervezete, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) is önálló sátorral vesz részt. Az ORFK-OBB a rendezvényen több együttműködő partnerével lesz jelen, például a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei szervezetével, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel (RSOE).

Az ORFK-OBB sátrában a közúti balesetek, személyi sérülések és halálesetek megelőzésével kapcsolatos preventív munka lényeges elemeit tekinthetik meg, számos szemléltetőeszköz bemutatásában. A gyermekek közlekedésre nevelésében szerepet játszó két kutyus, Tóbiás és Balambér is meglátogatja a rendezvényt, első sorban a legkisebbeknek kínálva érdekes programokat. Ezen túl az érdeklődők kipróbálhatják biztonsági öv szimulátort, valamint az Aegon biztosító személygépkocsi VR szimulátorát. Az RSOE által biztosított interaktív felületeken a programokon kívüli időszakban baleset-megelőzési spotok, kisfilmek láthatók, míg a különböző programokon résztvevők tárgyajándékokat kaphatnak, illetve nyerhetnek.

A Pest Megyei Vöröskereszt aktivistái a rendelkezésre álló szabad területen elsősegély-nyújtási bemutatót tartanak, de a gyerekeknek arcfestést is végeznek. Ha egy élményekkel és jó programokkal teli hétvégi napot szeretne, látogasson el a családjával szombaton a Városligetbe, és a rendőrnapi rendezvényen keresse fel az ORFK-OBB sátrát!  

  


Vissza
  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...