Magyar rendőrtiszt a TISPOL Végrehajtó Bizottságában
2019-04-24 10:55 | ORFK-OBB
Zsinkai Elvira r. őrnagy személyében magyar tagja lett a TISPOL Végrehajtó Bizottságának.

Nagy megtiszteltetés érte a magyar rendőrség közlekedésrendészeti szolgálati ágát. Zsinkai Elvira r. őrnagy, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály nemzetközi kapcsolatokban érintett kiemelt főreferensét a TISPOL Tanács (TISPOL Council) 2019. április 09. és 11. között Prágában megtartott soros ülésén a TISPOL Végrehajtó Bizottság tagjává választották. A Végrehajtó Bizottság teljes felelősséggel tartozik a szervezet pénzügyi helyzetéért, a sajtóban megjelenő közleményekért, és a szervezet jövőjét befolyásoló döntésekért.

 

A Tanács a hatékonyabb munkavégzés érdekében a Végrehajtó Bizottság létszámát két fővel bővítette, az új tagokat szavazás útján választották meg. Zsinkai Elvira r. őrnagy asszonyt a Tanács ülésén 100%-os támogatással választották meg, aki a jövőben a nemzetközi szervezet sajtómunkálatait is el fogja látni. A Végrehajtó Bizottság további tagjai az alábbi országokból kerülnek ki: Németország, Írország, Olaszország, Hollandia és Horvátország.

Gratulálunk az őrnagy asszonynak és munkájához sok sikert kívánunk!

 

Háttér

A TISPOL-t (Európai Közlekedési Rendőrségek Hálózata) 1996-ban hozták létre (Magyarország 2004-ben csatlakozott), és tagjainak száma fokozatosan bővült (28 EU tagállam + Norvégia, Svájc és Szerbia). A TISPOL a közúti közlekedésbiztonság javításában való közreműködést tűzte ki fő céljaként, feladatainak első számú prioritása a közúti balesetben meghalt és súlyosan sérült személyek számának csökkentése Európa útjain.

A TISPOL Tanács a szervezet döntéshozó testülete, amely a stratégia kidolgozásáért is felel. A Tanács kétszer ülésezik egy évben, elnöke a TISPOL évente választott elnöke. A Végrehajtó Bizottság (TISPOL Executive) évente több alkalommal ülésezik, többek között végrehajtja a Tanács által hozott döntéseket, előkészíti a Tanács számára a megvitatandó dokumentumokat, menedzseli a TISPOL tevékenységének finanszírozását biztosító uniós projekteket, végzi a szervezet sajtómegjelenéseivel, közleményeinek kiadásával kapcsolatos teendőket stb.

Zsinkai Elvira r. őrnagy asszony a második magyar rendőrtiszt, aki részt vesz a Végrehajtó Bizottság munkájában (2014 szeptemberétől 2016-ig Szász Zsófia r. alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály akkori nemzetközi főreferense töltött be hasonló funkciót). 


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...