Motoros rendezvények futószalagon
2019-04-15 08:21 | ORFK-OBB
Április a szezonnyitó motorkerékpáros rendezvények időszaka. A hétvégén Kecskeméten és a Partiumban is szerveztek motoros programokat.

A tavasz első felében országszerte motorkerékpáros programokra csábítják a vasak szerelmeseit, számos megyében tartanak preventív jellegű, elméleti és gyakorlati vezetéstechnikai rendezvényeket. Az időzítés teljesen ésszerű, hiszen a téli több hónapos leállás után nem szabad felkészületlenül nekivágni az első motoros túrának. Ilyenkor mind a motorkerékpár, mind pedig annak vezetője megfelelő felkészítést igényel. Minden motorkerékpárosnak – legyen kezdő, vagy több évtizedes rutinnal rendelkező járművezető – ajánlott, hogy ilyenkor elméleti közlekedési ismereteik mellett a vezetéstechnikai tudásukat is felfrissítsék.

Az elmúlt héten honlapunkon két rendezvényről, a Zala és Pest megyei motoros tréningekről számoltunk be..A mostani hét vége sem telt el motorkerékpáros programok nélkül. Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (Bács MBB) és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság invitálta szezonnyitó programra a motorosokat. A Bács MBB és a főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – a Füredi Autósiskola segítő közreműködésével – a kecskeméti Birizdokart pályán bonyolította le 2019. április 13-án az elsősorban motorosokat megcélzó, szezonnyitó rendezvényét, amelynek kifejezett célja a balesetek megelőzése volt.

 

A résztvevők – ismereteik felfrissítésére – teszteket tölthettek ki, és a helyes válaszokat szakember segítségével elemezték. A megfelelő kategóriájú vezetői engedéllyel rendelkezők részére lehetőség nyílt az ügyességi motoros pályán és a gokart pályán való megmérettetésre is, valamint szimulátor segítségével közlekedési szituációkat oldhattak meg. A szülőkkel érkező fiatalabb korosztály sem unatkozott: vezethettek lábhajtású gokartot „részeg szemüveg”-ben, játszhattak óriás kocka-kirakóval, amelyen közlekedési táblákat kellett felismerni, illetve társasjátékok, színezők és feladatlapok várták a legkisebbeket.

A programot kaszkadőr bemutató és motorszentelés színesítette, továbbá lehetőség nyílt a helyszínen véradásra is, amelyben a Vöröskereszt munkatársai működtek közre. A tesztlapot és az ügyességi motoros pályát legjobban teljesítők részt vehetnek a 2019. május 04-én a Hungaroringen idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő „Motofest 2019” eseménysorozaton, amelynek központi témája a közlekedésbiztonság lesz. A motoros programok sora egy határokon átnyúló, nemzetközi programmal is kibővült.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és "A Közlekedés Biztonságáért" Alapítvány 2019. április 13-án részt vett a romániai Bihor Megyei Rendőrfelügyelőség, a helyi motoros klubok, valamint az egyik legnagyobb helyi járműkereskedés által szervezett tavaszi szezonnyitón. A közös megrendezést az is indokolta, hogy egyre több partiumi motoros dönt úgy, hogy Magyarországon is hódol szenvedélyének.  

A kedvezőtlen idájárás ellenére több mint 200 motoros látogatott el a rendezvényre, amelyen a vezetéstechnikai tudásuk felfrissítésén túl elsősegélynyújtás-bemutató, valamint szakmai konzultációk is várták a résztvevőket. A program ideje alatt a helyszínen lehetett jelentkezni a „Motofest 2019” rendezvényre is. A tavaszi motoros-felkészítők a következő hetekben Hajdú-Bihar megyében folytatódnak tovább, hogy minél több kétkerekű járművezetőnek lehetősége legyen a biztonságos közlekedéshez szükséges ismeretek elsajátításához. 


Vissza
  • ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT...

    Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság hírei, figyelemfelhívó-, és tájékoztató írásai új honlapon olvashatóak....  

  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...