Motoros tréning Zalában
2019-04-08 17:45 | ORFK-OBB
Szezonnyitó motorkerékpáros vezetéstechnikai tréninget tartottak Zalaegerszegen.

Több mint 250 motorkerékpáros élt április 06-án, szombaton a lehetőséggel, és ellátogatott arra a speciális vezetéstechnikai tréningre, melyet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, valamint a Zalai 76-os Motoros Egyesület rendezett meg. A zalai motoros tréningnek jelentős hagyományai vannak, hiszen idén immár a 11. alkalommal nyújtott lehetőséget arra, hogy a vasak szerelmesei a tavaszi szezonkezdet idején az elméleti közlekedési ismereteik mellett a vezetéstechnikai tudásukat is felfrissítsék.

A tréninget nem csak a kevésbé gyakorlott motorosoknak, hanem a jelentős rutinnal rendelkezőknek is ajánlották, hiszen a téli hónapokban a motorok jellemzően a garázsban állnak, és tavasszal nem árt átismételni és begyakorolni azokat a fogásokat, amelyek a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlenek. Az elmúlt években a rendezvény olyan sikeres lett, hogy a szervezők idén már a Zala ZONE Autóipari Próbapályát választották helyszínnek. A részvételt a várható nagy létszám miatt online regisztrációhoz kötötték, a tréning idén is térítésmentes volt.

A résztvevő motorkerékpárosok először elméleti felkészítésen vettek részt, majd rendőri felügyelet mellett, rutinos szakemberek közreműködésével, ideális körülmények között gyakorolhatták a különböző vezetéstechnikai fogásokat. A Magyar Vöröskereszt képviselője előadásához közlekedéspszichológiai és baleset-megelőzési tájékoztató is társult, majd többféle gyakorlati feladatot kaptak a résztvevők, akik nem csak Zala megyéből, hanem a Dunántúl szinte minden szegletéből érkeztek.

Anti András rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a rendezvénnyel kapcsolatban kijelentette, hogy a baleseti statisztikák igazolják a kezdeményezés sikerét, hiszen a megye területén csökkenő trend jellemzi a motorkerékpáros balesetben meghalt személyek számát. Ugyanakkor a közúti közlekedésbiztonság további javítása érdekében szükség van arra, hogy valamennyi közúthasználó a szabályokat megtartva, fokozott figyelemmel közlekedjen.

 

  


Vissza
  • ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT...

    Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság hírei, figyelemfelhívó-, és tájékoztató írásai új honlapon olvashatóak....  

  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...