Speedmarathon szerdán!
2019-04-01 10:48 | ORFK-OBB
24 órás non-stop sebességellenőrzés kezdődik szerda reggel. A nemzetközi akció célja a sebességtúllépés veszélyeinek tudatosítása és a balesetek megelőzése.

Amint korábban arról honlapunkon már beszámoltunk, április 03-án reggel 6 órakor kezdődik és április 04-én reggel 6 óráig tart az idei Speedmarathon. A TISPOL (European Traffic Police Network) által szervezett, ténylegesen 24 óra időtartamú fokozott célellenőrzés során valamennyi rendelkezésre álló Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) használatban lesz (a 365 forgalmi sávot felügyelet alatt tartó fix kamerák, a 160 db mobil KKEP, valamint a 25 db gépjárműbe épített mozgás közbeni sebességmérésre is alkalmas készülékek folyamatosan üzemelni fognak).

A korábbi Speedmarathon akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során idén is figyelembe vette a lakosság véleményét. Az állampolgárok összesen 1 237 e-mailt küldtek a megadott területi rendőri címekre és ezekben 1 853 helyszínre javasoltak sebességmérést.

A rendőrség ezúton is köszöni az állampolgárok együttműködését és segítségét.

 

A Speedmarathon eredményeiről a végrehajtás befejezését követően tájékoztatást adunk. 


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...