Közlekedik a család 2019-ben is
2019-03-23 07:33 | ORFK-OBB
Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia személygépkocsit!

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a Rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával.

2018-ban már közel ötszáz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ŠKODA személyautóért.

A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedősorozatot. A területi versenyek április 13-tól húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, amelyen bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A 2018-as Közlekedik a család területi versenyeinek tervezett időpontjai a következők:

 

2019. április 13.         Szeged

2019. április 27.          Budapest

2019. május 11.          Cegléd, Győr, Miskolc, Békéscsaba

2019. május 18.         Székesfehérvár, Tata, Kecskemét, Szombathely

2019. május 25.          Pécs, Jászberény, Nyíregyháza, Debrecen

2019. május 26.          Nyíregyháza, Debrecen, Eger

2019. június 1.            Zalaegerszeg, Kaposvár, Salgótarján, Veszprém, Szekszárd

 

Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, amelynek fődíja, egy ŠKODA Fabia személygépkocsi. Hamarosan kezdetét veszi az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulói, ahol nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek. A verseny szervezői az iskolák részére pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiak szerint kerülnek díjazásra:

 

1, helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,

2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,

3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

 

 

A versenyre való jelentkezésről bővebb információkat talál a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon. 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...