Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott leszünk!
2019-03-21 07:18 | Bezzeg Hanna
Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat, akik az Autós Nagykoalíció és az ORFK-OBB közös standjához látogatnak!

Az Automobil & Tuning Show 2006 óta vonzza látogatók ezreit; a parádés és akciódús rendezvénynek 2019. március 22-24 között a budapesti Hungexpo ad otthont. Közép-Kelet Európa legnagyobb autós kiállítása páratlan élmény, garantált szórakozást ígér a család minden tagjának. Egy belépőjeggyel valamennyi rendezvény körbejárható, a látogatók közt pedig egy tuningolt Ford Mustang Coupé is gazdára talál!

 „Múlt, jelen, jövő egy helyen, a legelső kocsiktól az év autójáig, a Jaguar I-Pace-ig” – foglalta össze Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, mire számíthat az, aki a „Magyarok a világ járműgyártásában” nevű stand felé kacsintgat a G pavilonban. Az Autós Nagykoalíció immár 7. alkalommal rendez tematikus kiállítást az AMTS-en. Idén 1500 m2-nyi érdekesség várja majd mindazokat, akik szívesen végigbarangolnák az autóipar történelmét – amit nem mellesleg rengeteg magyar szakember, mérnök és formatervező tett azzá, ami. A kiállítás Knezsik István szerint 0-tól 99 éves korig mindenki számára tartogat meglepetéseket. A tárlat nem titkolt célja, hogy inspirálja a fiatal generációt – hiszen az autóipar egy olyan ágazat, amelyben „ha elég szorgalmas és tehetséges vagy, eljuthatsz a világ tetejére!”

Az ORFK-OBB csapata az Autós Nagykoalíció standjánál várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Berzai Zsolt, az ORFK-OBB mb. főtitkára így nyilatkozott a hétvégi programokkal kapcsolatban: „A fő célunk a jövő hónapban startoló „Közlekedik a család” elnevezésű verseny népszerűsítése, amely a biztonságos közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet”. A vetélkedő népszerűségét jól mutatja, hogy a tavalyi évben közel ötszáz csapat mérte össze tudását, és mérkőzött meg a nyereményautóért. A „Közlekedik a család”-ra minden olyan, magyarországi lakóhelyű család jelentkezhet, amelyben legalább az egyik szülő B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik, valamint 6 és 17 év közötti gyermeket nevel. A versenyben azonban nemcsak a családok nyerhetnek: értékes jutalmakkal, tan-és sportszerekkel gazdagodnak azok az iskolák, akik a legtöbb családot delegálják a vetélkedőre. A „Közlekedik a család” területi fordulói április 13-án kezdődnek, nevezni az AMTS-en az ORFK-OBB standjánál, illetve a www.kozlekedikacsalad.hu weboldalon lehet. És nemcsak lehet, hanem nagyon is érdemes, hiszen a legjobbak között idén is gazdára talál egy Skoda FABIA típusú személygépkocsi! A nyereményautó a Skodának köszönhetően a standnál kiállítva megtekinthető lesz, egy Skoda KODIAQ RS pedig a „Magyarok a világ járműgyártásában” című tárlat keretein belül lesz látható.

 

A fent említett programok mellett megannyi bravúros látnivalót és érdekességet ígér az autós kavalkád! Egy-egy gyártó aktuális kínálatát szalonkörülmények között lehet szemrevételezni, ezen felül tuningautók, veterán és oldtimer járművek, valamint hobbiterepjárók is bemutatkoznak. A hazai és nemzetközi autózás nagyjai, versenyzők és fejlesztők is tiszteletüket teszik a rendezvényen. A már megszokott Miss AMTS Szépségverseny idén sem marad el, közben a legfiatalabb korosztály a standoknál próbára teheti KRESZ-tudását, sőt autószimulátorban vezethet a 3 napos program keretein belül. Érdemes a www.amts.hu weboldalon szemezgetni a standok kínálatából! Csak győzzük körbejárni!

  


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...