Tragédia: halálos autóbaleset Mezőörsnél
2019-03-10 19:13 | Bezzeg Hanna
Két személyautó ütközött, majd gyulladt ki Mezőörsnél vasárnap, március 10-én délelőtt. A járművekben heten utaztak, közöttük két gyermek. A szörnyű tragédia következtében az utasok mindannyian életüket vesztették.

Halálos közúti baleset történt 2019. 03. 10-én, vasárnap délelőtt 10 óra körül Mezőörs térségében – jelentette a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A 81-es főúton egy Audi és egy Opel márkájú személygépkocsi frontálisan ütközött, majd mindkét jármű kigyulladt. A tragédia helyszínére a pannonhalmi, győri és kisbéri tűzoltók is kivonultak.

„A helyszínre az esetkocsik mellett két mentőhelikoptert is indítottak, de a mentők beavatkozására már nem volt mód, mivel menthető sérültet nem találtak” - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A baleset hét halálos áldozatot követelt; az egyik járműben két felnőtt, a másikban öt személy, három felnőtt és két gyermek utazott, mindannyian életüket vesztették.

A Kisalföld.hu-nak Mezőörs polgármestere, Szőke Barnabás azt nyilatkozta, hogy a 81-es főúton gyakran közlekednek a megengedett sebességnél gyorsabban. Az ütközés okait és körülményeit a rendőrség még vizsgálja, de a lap információi szerint valószínűsíthető, hogy az Opel sofőrje egy sikeres előzés után visszatért saját sávjába, majd valami miatt nagyot fékezett. Emiatt átcsúszott a szemközti sávba, ahol az Audi haladt, ez vezetett a borzalmas karambolhoz. A nagy tűz a benzintankot sérülése okán indult. A rendőrség az érintett útszakaszt a műszaki mentés, valamint a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta, a forgalmat a környező utakra terelték, az útzárat csak késő délután oldották fel.

 

Tragikus véletlen, hogy ugyanezen az útszakaszon előző nap, azaz szombaton éjjel is történt egy baleset.  Az út szélére sodródott, majd az árokba borult egy személygépkocsi – közölte a Katasztrófavédelem.  –  Az autóban csak egy nő utazott, aki a volán mögött ülve egy vadat meglátva hirtelen elrántotta a kormányt. Az állapotát a mentők jelenleg is vizsgálják, de feltehetőleg csak könnyebb sérüléseket szenvedett.  

 

Fotók: MTI Krizsán Csaba 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...