Bicaj-Ricsaj Szabolcsban
2019-03-04 08:28 | ORFK-OBB
A 7. és 8. osztályosok részére kerékpáros csapatverseny szerveznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Négy fős csapatok jelentkezését várják a közlekedésbiztonsági vetélkedőre.

„A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, a társadalmi élet alappillére!” – ezzel a szlogennel hirdeti meg immár hatodik alkalommal a „Bicaj-ricsaj” kerékpáros csapatversenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baleset-megelőzési Bizottság, valamint a Míg megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségközpont – Kis Vakond Tanodája.

A versenyt kifejezetten a 13-15 éves gyermekek közúti közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a biztonságos kerékpározáshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek fejlesztése, a szabálytisztelet, önkéntes jogkövetés, valamint a partnerség és a tolerancia fejlesztése érdekében hirdették meg. A szervezők a versenyre 13-15 éves fiatalok jelentkezését várják, akik négy fős csapatokban mérhetik össze tudásukat és képességeiket. Az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói – illetve más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamú tanulói – nem csak Magyarország területéről, hanem országhatárainkon túlról is jelentkezhetnek.

A verseny három lépcsőből áll, ebből az első kettőt saját iskolában kell végrehajtani

- Először a csapatoknak egy kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos úgynevezett projektfeladatot kell megoldaniuk.

- A második lépcsőben egy 20 kérdésből álló KRESZ feladatsor teljesítése a cél.

- Az első két fordulót sikeresen teljesítők közül, szigorú szakmai szempontok alapján választják ki azokat a csapatokat, akik részt vehetnek a 2019. június 03-án és 04-én Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn megrendezésre kerülő országos döntőn.

A 6. Bicaj-ricsaj versenyre történő jelentkezés határideje: 2019. március 07. 

Jelentkezni lehet a bicajricsaj@gmail.com e-mail címen, ahol már a csapatnév megadására is szükség lesz. További információk a rendezvény honlapján.

Ne habozz! Keresd meg a barátaidat és jelentkezz még ma!

 

Ha kíváncsi vagy, milyen volt a 2018. évi Bicaj-Ricsaj országos döntő, akkor tekintsd meg az alábbi rövidfilmet:

 

 

 

 

  


  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>

  • 2018-as baleseti...

    A KSH adatai alapján tavaly a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma kis mértékben nőtt, egy olyan időszakban, amikor a hazai...  >>