Óvatosabban az utakon
2019-01-17 10:19 | ORFK-OBB
A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es úton.

Súlyos, halálos kimenetelű baleset történt tegnap az M2-es úton, a kosdi kihajtó közelében. Egy kamion és egy kisteherautó ütközött frontálisan, az utóbbi sofőrje sajnálatos módon belehalt a sérüléseibe. A kétirányú forgalmú országút szakaszokon sajnos jellemző a frontális baleset, amelynek legáltalánosabb okai a szabálytalan előzés, valamint a figyelmetlenségből, túlzott sebesség választásából, vagy műszaki problémából adódó sávelhagyás. A tegnapi baleset kapcsán a szakértők még vizsgálják annak okait.

(fotó: MTI)

 

Az M2-es úton hosszú szakaszokon van érvényben sebességkorlátozás az ott folyó felújítási és útpálya bővítési, fejlesztési munkák miatt. Ennek hatása kettős, egyrészt hosszabb menetidővel kell számolni, másrészt az építési forgalom, valamint a gyorsító- illetve lassítósáv nélküli ideiglenes fel- és lehajtók miatt forgalom lassulásra, dugókra is lehet számítani. Mindez a vezetőktől nagyobb figyelmet, több türelmet igényel. 

A grafikon a Magyarországon közúti balesetben elhunytak számának alakulását mutatja az ezredforduló óta. Minthogy a magyarországi járműállomány az ezredforduló 2,7 millióról mára 4 millióra nőtt, ezzel a forgalomsűrűség, az utak leterheltsége is nőtt.  


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...