Óvatosabban az utakon
2019-01-17 10:19 | ORFK-OBB
A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es úton.

Súlyos, halálos kimenetelű baleset történt tegnap az M2-es úton, a kosdi kihajtó közelében. Egy kamion és egy kisteherautó ütközött frontálisan, az utóbbi sofőrje sajnálatos módon belehalt a sérüléseibe. A kétirányú forgalmú országút szakaszokon sajnos jellemző a frontális baleset, amelynek legáltalánosabb okai a szabálytalan előzés, valamint a figyelmetlenségből, túlzott sebesség választásából, vagy műszaki problémából adódó sávelhagyás. A tegnapi baleset kapcsán a szakértők még vizsgálják annak okait.

(fotó: MTI)

 

Az M2-es úton hosszú szakaszokon van érvényben sebességkorlátozás az ott folyó felújítási és útpálya bővítési, fejlesztési munkák miatt. Ennek hatása kettős, egyrészt hosszabb menetidővel kell számolni, másrészt az építési forgalom, valamint a gyorsító- illetve lassítósáv nélküli ideiglenes fel- és lehajtók miatt forgalom lassulásra, dugókra is lehet számítani. Mindez a vezetőktől nagyobb figyelmet, több türelmet igényel. 

A grafikon a Magyarországon közúti balesetben elhunytak számának alakulását mutatja az ezredforduló óta. Minthogy a magyarországi járműállomány az ezredforduló 2,7 millióról mára 4 millióra nőtt, ezzel a forgalomsűrűség, az utak leterheltsége is nőtt.  


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...