Új autópálya kisokos
2019-01-05 22:08 | ORFK-OBB
Elkészült az új, frissített Autópálya Kisokos, amelyben az ORFK-OBB az autósoknak kíván segíteni az összegyűjtött gyakorlati tanácsokkal.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által kiadott új Autópálya Kisokos számos hasznos tanácsot ad az autópályákon történő közlekedéssel kapcsolatban: tartalmazza az autópályára érvényes sebességhatárokat, a díjfizetés módját és feltételeit, a főbb közlekedési szabályokat, felhívja a figyelmet az úgynevezett trükkös lopások veszélyeire, az útvonal megtervezésének fontosságára, a gyorsforgalmi utakon történő közlekedés sajátosságaira, továbbá műszaki hiba, veszélyhelyzet, vagy baleset esetére is tanácsokat ad a segélykérő telefonszámok ismertetése mellett.

A kisokos webes verzióját animált tartalommal töltötték fel, és az alábbi linken érhető el. Ugyanezen linken a magyar nyelvű kiadvány mögött angol, német és román nyelven is olvasható a tanácsgyűjtemény.  


  • Sötétben hamarabb...

    A vezetés közbeni elalvás megelőzésében a mozgás és az éjszakai egészséges alvás sokat...  >>

  • Ír...

    Négy százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest Írországban a közúti balesetben elhunytak...  >>

  • Óvatosabban az...

    A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es...  >>