Mikulás akciók országszerte
2018-12-11 07:43 | ORFK-OBB
A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót szerveznek. Így történt ez idén is.

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” címmel hirdette meg közlekedésbiztonsági akcióját 2018. december 6-ára. A közlekedőket Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain – több településen is – ellenőrizték.

A rendőrök a Mikulás akcióval a kerékpárosok és a gépjárművezetők figyelmét hívták fel a közlekedés szabályainak betartására, a megváltozott út-és látási viszonyokra és azok veszélyeire, kiemelten a „látni és látszani” elv életmentő szerepére. A kontroll elsősorban a járművek előírás szerinti felszereltségére, kivilágítására illetve a passzív biztonsági eszközök használatára terjedt ki. Idén Szolnokon a Városi Balesetmegelőzési Bizottság előadója Szabó Tímea rendőr őrmester a diákpolgármesterrel és a Városi Diákok Tanácsának elnökével közösen, különféle ajándékokkal - csokimikulással és láthatóságot elősegítő eszközökkel - kedveskedtek a szabályosan közlekedőknek.

Hasonló Mikulás napi kampányokat folytattak más megyei balesetmegelőzési bizottságok is – a teljesség igénye nélkül Heves, Baranya, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében -, ahol csokoládé mikulással jutalmazták azokat a gépjárművezetőket, akiknél a közúti ellenőrzés során mindent rendben találtak.

Ezeknek a kampányok célja idén is a balesetek, a sérülések és tragédiák megelőzése, a veszélyekre való figyelemfelhívás volt, hiszen valamennyi közlekedésben résztvevő érdeke, hogy a téli időszakban mindenki a megváltozott látási és időjárási viszonyoknak eleget téve közlekedjen.

 

Hogy mindenki hazaérjen…!

 

 

 

  


  • Sötétben hamarabb...

    A vezetés közbeni elalvás megelőzésében a mozgás és az éjszakai egészséges alvás sokat...  >>

  • Ír...

    Négy százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest Írországban a közúti balesetben elhunytak...  >>

  • Óvatosabban az...

    A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es...  >>