TE se adj esélyt a kaszásnak!
2018-11-21 21:33 | ORFK-OBB
Egy igazán különleges közlekedésbiztonsági videofilm, olyan Szőke-Badár módra!

Néhány nappal korábban írtunk arról a honlapunkon, hogy a baleset-megelőzési témájú videóknak számos típusa van. Ezt akkor „Az Utolsó Nap” című videóval kapcsolatban írtuk le, mely rendhagyó formában, vagány és fiatalos stílusban, mintegy hat percben mutatta be egy mobilfüggő járművezető életének utolsó időszakát.

Most pedig itt van egy másik, legalább annyira meglepő közlekedésbiztonsági rövidfilm, mely a „TE ne adj esélyt a kaszásnak” címet kapta. A film szokatlan érdekessége az a kettősség, mely a témaválasztás és a közlésmód eltérőségéből adódik. Utóbbi miatt akár egy humoros video is lehetne, ám a témaválasztás mégis komoly: az olyan kiemelt kockázatú szabályszegésekre, közúti gyilkosokra hívja fel a figyelmet, mint a biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közbeni telefonálás és az ittas vezetés.

Talán bővebben is lehetne írni erről kétség kívül nagyszerű grimaszokat, színi alakítást felvonultató két perces rövidfilmről, mégis úgy döntöttünk, hogy fölösleges, hiszen a képek önmagukért beszélnek! A lényeg: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízásából készített közlekedésbiztonsági video egy nem mindennapi alkotás, és aki kedveli a Szőke-Badár páros humorát, nem fog csalódni most sem. De hogy nevesítsük is filmben szereplő két művészt: Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező, és Badár Sándor, Karinthy-gyűrűs színész.

 

 

 

  


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>