TE se adj esélyt a kaszásnak!
2018-11-21 21:33 | ORFK-OBB
Egy igazán különleges közlekedésbiztonsági videofilm, olyan Szőke-Badár módra!

Néhány nappal korábban írtunk arról a honlapunkon, hogy a baleset-megelőzési témájú videóknak számos típusa van. Ezt akkor „Az Utolsó Nap” című videóval kapcsolatban írtuk le, mely rendhagyó formában, vagány és fiatalos stílusban, mintegy hat percben mutatta be egy mobilfüggő járművezető életének utolsó időszakát.

Most pedig itt van egy másik, legalább annyira meglepő közlekedésbiztonsági rövidfilm, mely a „TE ne adj esélyt a kaszásnak” címet kapta. A film szokatlan érdekessége az a kettősség, mely a témaválasztás és a közlésmód eltérőségéből adódik. Utóbbi miatt akár egy humoros video is lehetne, ám a témaválasztás mégis komoly: az olyan kiemelt kockázatú szabályszegésekre, közúti gyilkosokra hívja fel a figyelmet, mint a biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közbeni telefonálás és az ittas vezetés.

Talán bővebben is lehetne írni erről kétség kívül nagyszerű grimaszokat, színi alakítást felvonultató két perces rövidfilmről, mégis úgy döntöttünk, hogy fölösleges, hiszen a képek önmagukért beszélnek! A lényeg: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízásából készített közlekedésbiztonsági video egy nem mindennapi alkotás, és aki kedveli a Szőke-Badár páros humorát, nem fog csalódni most sem. De hogy nevesítsük is filmben szereplő két művészt: Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező, és Badár Sándor, Karinthy-gyűrűs színész.

 

 

 

  


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...