Vezetéstechnikai tréning volt Zalában
2018-11-14 07:54 | ORFK-OBB
Kisfilm is készült arról a téli vezetéstechnikai tréningről, amelyen az érdeklődők számos program közül választhattak.

A Zala megyei rendőr-főkapitányság és a Zala megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. november 10-én 09.00 és 17.00 óra között szervezte meg a Közlekedésbiztonsági Napot, melyhez a helyszínt a zalaegerszegi DECATHLON áruház parkolója biztosította. A Közlekedésbiztonsági Napon az érdeklődők ingyenes téli vezetéstechnikai tréningen vehettek részt, a közelgő télre és a megváltozott közlekedési viszonyokra tekintettel.

A rendezvény különösen fontos célcsoportja a gyermekek voltak. A közlekedés legfiatalabb résztvevői megismerkedhettek a fényvisszaverő mellényekkel, azok szerepével és helyes felvételével, beülhettek gyermekbiztonsági ülésbe, ahol a helyes rögzítés szempontjait sajátíthatták el, megtekinthették a biztonsági öv szimulátort „üzem közben”, s meggyőződhettek arról, hogy az ülésben rögzítetlen maci már alacsony sebességű ütközésnél is előre repül és kiesik az ülésből, és a kijelölt gyalogosátkelőhelyen való biztonságos áthaladást is gyakorolhatták segítő rendőrök közreműködésével.

 

 

 

A gyermekprogramokon túlmenően a rendezvény programok sokaságát vonultatta fel. A programok sorában találhattuk az ütközési szimulációt, a vad balesetes szimulációt, az úgynevezett „részeg szemüveg” bemutatót, mely használója egy ittas személy szemszögéből láthatja a környezetet. Ezen kívül volt még ingyenes téli gépjármű átvizsgálás, bolygókerekes jármű-szimulátor (a csúszós-jeges úton vezetés érzékelésére), hólánc felszerelési bemutató és még számos más program.

 

Érdemes volt a rendezvényt kerékpárral is felkeresni, hiszen a kétkerekű járműveket térítésmentes biztonsági vizsgálatra lehetett bemutatni, és a bringákat a BIKE SAFE program keretében nyilvántartásba is vették, amennyiben ezt tulajdonosa kérte (ezáltal a vagyon elleni bűncselekmények előzhetők meg). A rendezvény estéjén 17.00 és 18.00 óra között a „Megvilágosodás éjszakája” program keretében kerékpáros felvonulást tartottak a megyeszékhelyen. 


Vissza
  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...  

  • Őzek...

    Az augusztus közepéig tartó párzási időszakban az őzek bármikor kiugorhatnak az úttestre. Ebben az időszakban kimagasló a vadelütések...