Vezetéstechnikai tréning Zalában
2018-10-25 06:59 | ORFK-OBB
Ingyenes téli vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt az érdeklődők Zala megyében, de számos más programok közül is lehet választani.

A Zala megyei rendőr-főkapitányság és a Zala megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. november 10-én (szombaton) 09.00 és 17.00 óra között Közlekedésbiztonsági Napot szervez, melyhez a helyszínt a zalaegerszegi DECATHLON áruház parkolója biztosítja. A Közlekedésbiztonsági Napon az érdeklődők ingyenes téli vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt – a közelgő télre és a megváltozott közlekedési viszonyokra tekintettel.

 

A rendezvény igazán színes programokat sorakoztat fel. A tervezett programok sorában találjuk - a teljesség igénye nélkül - az ütközési szimulációt, a vad balesetes szimulációt, az úgynevezett „részeg szemüveg” bemutatót, mely használója egy ittas személy szemszögéből láthatja a környezetet. Ezen kívül lesz még ingyenes téli gépjármű átvizsgálás, bolygókerekes jármű-szimulátor (a csúszós-jeges úton vezetés érzékelésére), biztonsági gyermekülés bemutató, hólánc felszerelési bemutató és még számos más program.

Érdemes a rendezvényt kerékpárral is felkeresni, hiszen a kétkerekű járműveket térítésmentes biztonsági vizsgálatra lehet bemutatni, a bringákat a BIKE SAFE program keretében nyilvántartásba is veszik, amennyiben ezt tulajdonosa kéri (ezáltal a vagyon elleni bűncselekmények előzhetők meg), míg este 17.00 és 18.00 óra között a „Megvilágosodás éjszakája” program keretében kerékpáros felvonulás lesz a megyeszékhelyen.

 

A Közlekedésbiztonsági Nap végén, 17.45 órai kezdettel a közúti balesetben elhunytak emlékművének koszorúzására kerül sor Zalaegerszegen, a Dózsa liget-Zrínyi Miklós út találkozásánál.

  


Vissza
  • Ajtónyitásos kampány...

    A gépjárművezetők 13%-a soha nem néz körül, mielőtt megállást követően kinyitja az ajtót....  

  • Tragédia...

    A robbanómotor meghajtású kerékpárok vezetése speciális kockázatokkal...  

  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...