Szakmai nap a látásról, láthatóságról
2018-10-16 14:21 | ORFK-OBB
Az ORFK épülete adott otthont a rendezvénynek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Optikus Ipartestület 2018. október 16-án 09.00 – 15.00 óra között rendezte meg a „Látni és látszani közlekedésbiztonsági szakmai napot” a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában. A szakmai napot Óberling József r. ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, valamint Stockinger- Bakonyi György, a Magyar Optikus Ipartestület optometrista szekció elnöke nyitotta meg.

Óberling József r. ezredes a köszöntötte a rendezvény résztvevőit, továbbá beszédében a társadalmi szerepvállalás és felelősségvállalás fontosságára helyezte a hangsúlyt. A közlekedésbiztonság ugyanis társadalmi ügy és társadalmi felelősség is egyben és eredményeket csak akkor lehet elérni, amennyiben fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

A konferencia azt a célt szolgálta, hogy szakmai előadók segítségével, a „Látni és látszani 2018- egymásért” kampány indulását megelőzően felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedés érdekében a látás és a láthatóság fontosságára. A szervezők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva erősítették a kampány sikerességét. A konferencia ideje alatt ingyenes szemészeti vizsgálatot biztosítottak a résztvevőknek és az épületben dolgozóknak egyaránt, továbbá személygépkocsi szimulátor kipróbálására is lehetőség nyílt.

Az ORFK-OBB részéről Berzai Zsolt r. alezredes, főtitkár tartott előadást a „Látni és látszani” kampány céljáról, jellegéről, valamint főbb tartalmi elemeiről az eddigi tapasztalatok ismertetése mellett. A „Látni és látszani 2018 – egymásért” kampány a 2018. október 17-i nyilvános sajtótájékoztatóval kezdődött és december 07-ig tart.

A rendezvényről fotók megtekinthetők a képgalériában. 


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...