Kamionosok vetélkedtek
2018-10-09 14:13 | ORFK-OBB
Magyarország legjobb kamionsofőrének 2018-ban Kormos Csaba Tibor bizonyult.

A NiT Hungary és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2018-ban is megszervezte az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt. Az immár hat éves múltra visszatekintő, hagyományossá vált vetélkedő országos döntőjét 2018.10.06-án (szombaton) tartották. A közel 500 nevezőből a döntőbe bejutott 10 kamionsofőr mérhette össze gyakorlati tudását aznap a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján, hogy közülük egy fő 2018 legkiválóbb magyar kamionsofőrje címmel és a nettó 1 millió forintos fődíjjal térhessen haza.

Milyen feladatokat kellett teljesíteni a szuperdöntőbe történő bejutásért?

A feladatokért felelős csapat a tavalyi évben két felvonásban versenyeztette a döntősöket, ezáltal a futam látványosabbá és izgalmasabbá vált. Ez idén is hasonlóan történt, az úgynevezett „szuperdöntőbe” a tíz versenyzőből már csak öten juthattak tovább.

Az első felvonásban 8 feladatot kellett teljesíteniük 8 perc alatt ahhoz, hogy a következő felvonásban a teljesítendő 11 feladat startvonalához állhassanak. A verseny lefolyását felügyelő technikai csapat mindkét résznél mérte a versenyzők sebességét és idejét.

A futam első részéből a legmagasabb pontszámmal záró öt versenyző - Gasparovics Ferenc, Szalai Gábor, Domina Krisztián, Könczöl András és Kormos Csaba Tibor - jutott tovább, közöttük dőlt el a szuperdöntőben a végső rangsor.

2018-ban Kormos Csaba Tibor vált Magyarország legjobb kamionsofőrjévé és egyúttal a hatodik „5 tengelyen-biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny győzteseként térhetett haza. Az egyéni vállalkozóként dolgozó kamionos idén először jelentkezett a versenyre, győzelme pedig mindenki számára meglepetést okozott azzal, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismételten egy új versenyző léphetett fel a dobogó első fokára. A dobogó második fokára Gasparovics Ferenc, harmadik fokára pedig Könczöl András állhatott fel. A díjakat a helyezetteknek Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztály mb. vezetője, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára és Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkár adták át.

A rendezvényhez közlekedésbiztonsági családi nap is kapcsolódott, melyet idén a gyermekek biztonságos közlekedése  jegyében  szerveztek meg. A családi napra a belépés ingyenes volt. A kilátogató családok valamennyi tagjának a kamionverseny megtekintése mellett sokféle kikapcsolódásra és új élmények megszerzésére nyílt lehetősége. A gyermekek számos  új közlekedési ismerettel gyarapodhattak, és sok-sok ajándékkal lehetett gazdagabb az  a gyermek, aki a mini tréninget is elvégzi. A tréningen elméleti és gyakorlati közlekedési ismeretekről kellett tanúbizonyságot tenni. 


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...