Családi Nap a Bikás Parkban
2018-09-23 09:53 | ORFK-OBB
A „Biztonság Hete” program záróeseménye a közlekedésbiztonsági és egyéb programokból álló családi nap.

Amint arról előzetesen beszámoltunk, 2018. szeptember 17-től 22-ig tartott a „Biztonság Hete” programsorozat, melyet idén a „Családok Éve”keretein belül, a baleset-megelőzés jegyében hirdettek meg. A program záróeseménye az a közlekedésbiztonsági családi nap volt, melyre az érdeklődők térítésmentesen látogathattak el. A családi nap helyszíne a fővárosi Bikás Park volt, ahol programok sokasága várta a gyermekeket és felnőtteket.

A Közlekedéstudományi Intézet (KTI) egész nap olyan közúti közlekedéssel kapcsolatos játékokat szervezett, mint például a nagy méretű társasjáték, a Miniváros, a gokartpálya, de volt ott még kisautó, moped szimulátor, és kresz próbát is lehetett tenni. A nem közlekedési gyermekprogramok közé tartoztak a kézműves foglalkozások, az arcfestés és az ugrálóvár akadálypálya. 

A kulturális programokon belül fellépett a Handabanda együttes, a Csík zenekar, és Nagy Ricsi is koncertet adott, de a teljesség érdekében ne hagyjuk ki Vonsik Vivient és a Csipet-Csapatot sem.

A fiatalok és a felnőttek kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, míg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság – mint a „Biztonság Hete” egyik fő szervezője – a rendezvényen felvonultatta a „Kapcsolj!” programot. Utóbbi program célja, hogy felhívja a figyelmet négy olyan fontos témára, amellyel alapvetően a közlekedők hozzájárulhatnak a balesetek számának csökkenéséhez, a sérülések és halálozások megelőzéséhez, a magasabb fokú biztonsági környezet megteremtéséhez. A „Kapcsolj!” elnevezésű program négy eleme az alábbi:

KAPCSOLD BE! Beszálláskor azonnal kapcsold be a biztonsági övet!

KAPCSOLD FEL! A látni és látszani elvnek megfelelően kapcsold fel a világítást!

KAPCSOLD ÁT! A telefonodat kapcsold át kihangosítóra!

KAPCSOLJ VISSZA! Amennyiben túllépted a megengedett sebességet, azonnal kapcsolj vissza!

A sötétedés beálltát követően is voltak még programok, hiszen akkor kezdődött a „KRESZ – láss, ne csak nézz”, a fizikai színház, a vetítés, valamint a zenés program. A Biztonság Hetének záróeseménye, a közlekedésbiztonsági családi nap átfogó módon hívta fel a figyelmet a biztonságra. A program fővédnökei voltak: Dr. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a képgalériában. 


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...