Balesethelyszínelők országos megmérettetése
2018-09-22 13:29 | ORFK-OBB
A Nógrád megyei Szécsényben véget és a balesethelyszínelők országos versenye. Az elméleti és gyakorlati versenyszámokat követően a nyertesek átvehették az elismeréseket.

Befejeződött a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. szeptember 18. és szeptember 20. között megrendezett VIII. Országos Balesethelyszínelő Versenye. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának felkérésére megszervezett verseny fő célja a baleseti helyszínelők szakmai ismereteinek bővítése, a kreatív feladatmegoldás fejlesztése és a szakemberek közötti tapasztalatcsere volt.

A három napos versenyen a megyékben megrendezett helyi versenyek nyertes csapatai vettek részt. Így összesen 19 megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapata mérhette össze tudását. Az összetett feladatok között szerepelt egy-egy beállított baleseti helyszín pontos dokumentálása, KRESZ és szakmai tesztlapok kitöltése, gokart pályán megrendezett vezetéstechnikai feladat megoldása, továbbá a Magyar Vöröskereszt segítségével lebonyolított elsősegélynyújtó versenyszámok teljesítése. A versenyszámok lebonyolítására Szécsényben, többek között a turisztikai látványosságként is elismert Forgách-kastély előtti téren került sor. 

Hollókőn a Castellum Hotelben 2018. szeptember 20-án megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen Jámbor István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője értékelte a versenyzők szakmai teljesítményét és megköszönte a színvonalas rendezvény szervezőinek munkáját. Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszönetét fejezte ki a versenyzőknek a részvételért és minden támogatónak az általuk nyújtott segítségért.  

Összegzett végeredmények:

Egyéni szakmai elméleti kategóriában:

1.Puklér András rendőr törzszászlós (Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)

2.Füzi Csaba rendőr zászlós (Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

3.Zbiskó Péter rendőr főtörzszászlós (Heves Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egyéni KRESZ, műszaki-és járművezetés elmélet: 

Három hibátlan eredmény is született:

1.Pataki Roland rendőr főtörzszászlós (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)

2.Pénzes István rendőr törzszászlós ( Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

3.Czövek Csaba rendőr főtörzsőrmester (Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egyéni vezetéstechnika:

1.Ispán Ákos rendőr törzszászlós (Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

2.Puklér András rendőr törzszászlós (Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)

3.Bódi Pál rendőr törzszászlós (Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Csapat szakmai gyakorlat:

1.Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

2.Hajdú-Bihar Megye Rendőr-főkapitányság csapata,

3.Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

 Csapat összetett:

1.Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

2.Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csapata,

3.Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata.

 

Rövid háttér

Első alkalommal 2011-ben került sor a rendőrség speciális közlekedési szakembereinek, a balesethelyszínelőknek szakmai vetélkedőn belüli megmérettetésére, és azóta ez az esemény minden évben az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság rendezvény-naptárában szerepel.

 

Az első vetélkedőt a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szervezte, akkor még régiós szinten, és a rendezvényen három megye rendőrei vettek részt: a Pest megyei, a Bács-Kiskun megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei balesethelyszínelők. A nagy sikerre való tekintettel egy évvel később az ORFK-OBB immár országos szintű versenyt hirdetett meg, és azóta minden alkalommal valamennyi megye és a főváros legjobb balesethelyszínelői indulhatnak ezen a nívós országos rendezvényen. 

 

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a képgalériában. 


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...